Saraylı Tavuk |
08-26-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Saraylı TavukSaraylı Tavuk Malzemeler : * 1 tavuk göğsü * 1 soğan * 2 diş sarımsak * 6 mantar * sıvıyağ * tuz,karabiber * zeytinyağı * taze kişniş * 5 adet milföy hamuru Püresi için: * 4 patates * 1 su bsüt * 1 çorba ktereyağı * tuz,karabiber Üzeri için: * rende kaşar Hazırlanışı : İç harcı için soğanı ve sarımsağı ince doğrayarak sotelemeye alın Yüksek ateşte sotelenen soğanlara doğranmış mantarı ve tavuk etini ekleyerek yarı kıvamda pişirin Püresi için patatesleri rendeleyin Üzerine tuz, karabiber, tereyağı ve sütü ekleyerek pişirin Milföy hamurlarını merdane yardımı ile çorba kasesi boyutunda açın Daha sonra her bir hamuru ısıya dayanıklı kaselere alın Üzerine tavuklu iç harçtan koyun Patates püresini de üzerine sıkarak tepsiye alın180 derecelik fırında pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|