ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Saraylı Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=91516)

Şengül Şirin 08-26-2009 06:08 PM

Saraylı Tavuk
 
Saraylı Tavuk



Malzemeler :

* 1 tavuk göğsü
* 1 soğan
* 2 diş sarımsak
* 6 mantar
* sıvıyağ
* tuz,karabiber
* zeytinyağı
* taze kişniş
* 5 adet milföy hamuru

Püresi için:

* 4 patates
* 1 su b.süt
* 1 çorba k.tereyağı
* tuz,karabiber

Üzeri için:

* rende kaşar


Hazırlanışı :

İç harcı için soğanı ve sarımsağı ince doğrayarak sotelemeye alın. Yüksek ateşte sotelenen soğanlara doğranmış mantarı ve tavuk etini ekleyerek yarı kıvamda pişirin.

Püresi için patatesleri rendeleyin. Üzerine tuz, karabiber, tereyağı ve sütü ekleyerek pişirin. Milföy hamurlarını merdane yardımı ile çorba kasesi boyutunda açın. Daha sonra her bir hamuru ısıya dayanıklı kaselere alın. Üzerine tavuklu iç harçtan koyun. Patates püresini de üzerine sıkarak tepsiye alın.180 derecelik fırında pişirin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.