![]() |
Mısır Yarmalı Aş Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Mısır Yarmalı Aş Sarmasımısır yarmalı aş sarması Mısır Yarmalı Aş Sarması Malzemeler Kara lahana (Pancar) 3 bağ Mısır Yarması (1 su bardağı) Bulgur (1/2 su bardağı) Soğan (4 adet) Salça (1 yemek kaşığı) Tereyağ (1 çay bardağı) Sıvıyağ 2 yemek kaşığı Maydanoz 1 bağ Yoğurt (Süzme) 1 kase Sarımsak 4-5 diş Tuz-Kırmızı Biber- Nane Patates 1-2 adet Yapılışı Pancar saplarından ayrılır ![]() haşlanır ![]() ![]() ıslatılır ![]() ![]() kadar kavrulur ![]() ![]() konulur ![]() çektirilerek pişirilir ![]() ilave edilip, karıştırılır ![]() şekilde tabak üzerine serilerek, hazırlanan içten konulur ![]() küçük küçük sarılır ![]() ![]() dilimleri konulur ![]() ![]() su ilave edilir, kalan tereyağ ve sıvıyağ üzerine gezdirilir ![]() yoğurt ile servis yapılır ![]() pul biber de konulabilir ![]() Not : (Mısır Yarması) fırında kurutulmuş mısır taneleri değirmende bulgur kalınlığında çekilir ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|