![]() |
Yufka Bohçası |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yufka BohçasıYUFKA BOHÇASI ![]() Malzemeler: 1 adet yufka 1 kâse haşlanmış et 1 büyük boy küp küp doğranıp haşlanmış patates 1 büyük boy küp küp doğranıp haşlanmış havuç 1 kâse haşlanmış bezelye 1 kâse haşlanmış mantar 1 orta boy kuru soğan 1 çorba kaşı sıvıyağ Beşamel sos için:1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı tereyağı kavrulur ![]() ![]() İç harc için: tavaya sıvıyağ ve ince doğranmış soğan alınıp kavrulur ![]() ![]() ![]() Hazırlanması: Orta boy bir kâsenin içine yufka kenarlardan taşacak şekilde koyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|