ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yufka Bohçası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=88445)

Şengül Şirin 07-18-2009 06:03 PM

Yufka Bohçası
 
YUFKA BOHÇASI


http://farm2.static.flickr.com/1371/...c76a516227.jpg

Malzemeler:


1 adet yufka
1 kâse haşlanmış et
1 büyük boy küp küp doğranıp haşlanmış patates
1 büyük boy küp küp doğranıp haşlanmış havuç
1 kâse haşlanmış bezelye
1 kâse haşlanmış mantar
1 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşı sıvıyağ

Beşamel sos için:1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı tereyağı kavrulur. Kavrulan unun üzerine 1 su bardağı soğuk süt ilave edilip, sürekli karıştırılarak pişirilir.
İç harc için: tavaya sıvıyağ ve ince doğranmış soğan alınıp kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine haşlanmış et, bezelye, patates, havuç, mantar ilave edilip, çok az kavrulur. Soğumaya bırakılır.

Hazırlanması:


Orta boy bir kâsenin içine yufka kenarlardan taşacak şekilde koyulur. Yufkanın içine iç harcdan istediğiniz miktarda koyup bohça şeklinde kapatın. Kâse ile birlikte fırın kabına ters çevirip kâseyi alın. Aynı işlemi diğer yufka parçaları bitene kadar tekrarlayın. Bir yufkadan yaklaşık 4–5 adet bohça çıkıyor.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.