Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Makaleler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorunu, temel, türkiyenin

Türkiye'nin Temel Sorunu

Eski 07-17-2009   #1
VANDETTA

Türkiye'nin Temel Sorunu

Türkiye'nin birinci sorunu nedir? İktisat, işsizlik, trafik kazalan vs Hayır Bunlar sorun ama, en temel sorun, 1838'den başlayarak, önce yavaş yavaş üst tabakadan başlayarak, son yıllarda iyice hızlanarak, bütün milletin içine işletilmiş aşağılık duygusudur Bunu nasıl yaptılar?
Eğitimle

İş Ana Okuluna Kadar İnince
Bir millete aşağılık duygusu aşılamanın en kestirme yolu eğitimden geçerŞimdi de ana okulundan itibaren başlayacakmış Biz senelerdir korkardık, iş ana okuluna kadar gelirse, bu iş biter diyeOnu da yapıvermişler, sessiz sedasızNe Meclis'in haberi var, ne gazeteler yazdı Tesadüfen biz bilgisayardan buluverdik Korkunç bir olay Bir milleti tarihten silmenin yolu, ana okulundan başlayarak, ülkenin dilinden başka bir dille eğitim yapmaktır Orta okul olsun, lise olsun, hattâ üniversite olsun, bir sınıfta Türk öğrenciler oturuyor Türk öğretmen, fiziği, felsefeyi, hattâ Türk tarihini İngilizce (daha doğrusu "Tarzanca") anlatıyor! İşe bak! Türk soyundan sopundan bahsetmiyorum ha Biyolojik kalıtımdan (genetik) bahsetmiyorum, kültürel genlerden bahsediyorum Sen kendini Türk sayıyorsan, sen Türkçe'yi seviyorsan, Türkçe'yi her yerde kullanıyorsan, Türk tarihi bilincin varsa, bu millete olanlardan ızdırap duyuyorsan, iyi şeyler olduğu zaman seviniyorsan sen Türksün, bana ne senin kanından! Türkler 10 bin senedir 3 kıtada, her yerde cirit atmışlardır Gittikleri yerlerde karışmazlarsa ayıp Herkes karışmıştır Biyolojik açıdan da faydalıdır Ama kültürel genler ki bu kavramı naçizane bendeniz attı ortaya çok daha önemlidir Bakın, 30 bin sene sonra, Kızılderili kilimi ile Anadolu'nun ortasından bir yerdeki kilimi yan yana koy, aynı köyden zannedersin 30 bin sene o kültür genleri yaşamaya devam ediyor Ama biyolojik olarak çok şeyler karışmıştır Bir milleti tarihten yok etmek için, öyle biyolojik genlerini bozmaya, gidip toptan kesmeye, atom bombası ile yok etmeye gerek yok, zaten bunlar Batı ülkeleri açısından enayilik olur

Romalılar da Kültürel Soykırım Yapmıştı
Romalılar da bunu keşfetmiş Romalılar, gidiyor, kuzeydeki Keltler'in ülkesi, bugünkü Fransa'yı işgal ediyor Jul Sezar, burayı fethediyor ama, sonrasında ömür boyu bunların isyanları ile meşgul oluyor Roma bir türlü rahat edemiyor ,,Bunlardan bıktık usandık, bunlar bir türlü adam olmuyor, Kemliklerinden vazgeçmiyorlar"diyorlar Roma'da senato toplanıyor ve çare arıyorlar Bir tanesi diyor ki: "Gidip hepsini keselim" Olur mu, diye itirazlar yükseliyor İtiraz etmelerinin sebebi merhametlerinden değil, "Gücümüz ve zamanımız yetmez" diye itiraz ediyorlar Pratik olmadığı için yapmıyorlar "Askeri açıdan, sürekli işgal altında tutalım" teklifi de rağbet görmeyince, bir senatör yeni bir teklifte bulunuyor ve diyor ki, "Onları Latince yokuşuna sürelim "Latince bilmeyen adam değildir" diye propaganda yapalım Eğitim dilini Latince yapalım Sonra bunlar dilini unutur Dili giderse her şeyi gider Bir nesil sonra bunlar Latin tavşanlar olurlar" Bu teklif çok mantıklı bulunuyor Öyle ya çok pratik "Bunları kesersek, köleliğimizi, hamallığımızı yapacak adam kalmaz Enayi miyiz! Bunları evcil Latince tavşanlar yaparız, olur biter" Nitekim bir nesil sonra iş bitiyor
Ama kadere bakın ki, bizim atalarımız Hunlar, Cermenler'i önlerine katıp geliyorlar ve Romalılar'ın işi bitiyor Çünkü Cermenler'i Latinleştirmemişlerdi
Aslında bugün cereyan eden olaylar, latinleşmiş ülkelerle,latinleşmemiş Cermenler arasındaki kavganın devamıdır Şimdi bu kavga bitmedi Avrupa Birliği içinde, bunun dili İngilizce mi olacak, (İngilizler yüzde 60 Latinleşmiş, yüzde 40'ı da ne olduğu belli değil!), Fransızca, Almanca mı olacak? Avrupa Birliği'nde Anglosakson kafasıyla Cermenler arasında gizli, görünmeyen kavga devam ediyor

1890'lara gelelim, İngiliz İrlanda meselesine:
Keltler'den kala kala İrlanda Adası'na sıkışmış Keltikler kaldı Çünkü Roma İmparatorları demiş ki: " Fırtınalı denizi geçeceğiz, zaten çorak bir ada, ora da kalıversin"Bunun üzerine son Keltler İrlanda adasında kalıyor Bugünkü İrlandalılar'm dedeleriFakat sonradan bunlar bin yıla yakın büyük bir medeniyet geliştiriyorlar Ve kendi dilleri, Gaelik, İngilizce'den çok üstün, çok daha köklü bir dil Adamlarda felsefe, hukuk, iktisat her şey varAvrupa tam karanlık, Orta Çağ'da iken, onlara çok şey öğretmişler Sonra, son 200 yıl içerisinde, İngilizler gidiyor, Ada'yı fethediyor ve bu sefer de bu İngilizler İrlandalılar'ı kesmekle meşgulAma nasıl katliamlar, ne zulümler, inanılmazHa şu medeni geçinen İngilizlerMedeniyete bak! Fakat bu İrlandalı Keltler de bir türlü kimliklerinden, benliklerinden vazgeçmiyorlar, devamlı isyandalar Şerefli bir milletHelâl olsun! İngilizler, tabii, Roma tarihçilerini okumuş…
Diyorlar ki, "Romalılar bu işi 2000 yıl önce şöyle şöyle becerdi Biz de aynısını yapalım" Ve 1890'da (Şimdi bunları niye anlatıyorum, dikkat edin, tarih dersi, masalı anlatmak için değilBugün olanlarla paralelliği göreceksiniz) Şimdi 1890'da olan şu: İngilizler, kendi işgalleri ve zulümleri altında bulunan İrlanda'da bir teşkilât kuruyorlar Adı şöyle: "Milli Yüksek Öğretim Kurumu (MYÖK)" Hani bir de kafa karıştırmak için başına bir de "Milli" kelimesi koymuşKurumun başında, İrlanda'nın İngiliz Valisi, İngiliz yöneticiler, gaddar Birkaç tane de İrlandalı işbirlikçi, şerefsiz, vatansız, bunlardan oluşmuş Ve kurul karar alıyor: İngiliz'in Milli Yüksek Öğretim Kurulu MYÖK, MYÖK mü? MYOK mu? Ona da karar veremedim; iki noktasını silerseniz MYOK olur Bu kadar basit bir şey
Bu MYÖK, (tabii İrlanda o zaman işgal altında, İngiliz tepesine binmiş, gık diyenin kafasını kesiyor, acımasız), böyle, bir durumda MYÖK bir karar veriyor, bir gecedeHa, o zamana kadar da İrlanda'da bütün eğitimleri, ana okulundan üniversiteye kadar eğitim, kendi dillerinde, adamlarda da bayağı büyük bir medeniyet var, dil var, hepsi var Tabii, zorbalıkla yapılıyor ya bu iş,diyorlar ki: "Yarından tezi yok, ana okulundan üniversitenin sonuna kadar bütün eğitim dili İngilizce olacaktır Kendi dilinde eğitim yapmak yasak" Olurdu, olmazdı, hoca bulur muyuzYa, zaten, adamın derdi ona bir şey öğretmek değil ki, öğretmemekHoca olmazsa daha iyiÖyle mi? Ve nitekim, bunu bana İrlandalı ağlayarak anlattı, büyük bir İrlandalıÇok bilgili bir İrlandalı, bir doktor, üstün bir insanBana ağlayarak anlattıBen zannediyordum ki, 50 sene 100 sene bu oyunlarla bir dil yok olurDedi ki, "Ne 50 senesi, 100 senesi! Bir nesil sonra bir nesil 15 sene falan o millet tümüyle kendi dillerini kullanırken, öz dilini bilenlerin sayısı yüzde 20'ye düşüyorYani sadece dağda birkaç tane çoban kalmış, "Ah bir şehre insek de çocuğumuzu İngiliz okuluna versek"Tarihten silinmek üzerelerÇünkü bir milletin dili gitti mi, tarihte adı sanı kalmazBakın bu Anadolu'da Hititler vardı Büyük ihtimalle, bu şekilde, harple falan değil, bunlar da tarihten aniden silinmiş; hâlâ tarihçiler merak ederler, ne oldu bu Hititler'e, büyük medeniyet kurdular, gittiler? 3 bin sene sonra adlan bulunuyor, çanak çömlektenBuralar netamelidir, aynca
Şimdi, hakikaten, bir nesil sonra iş bitecek, İrlandalı'lann adlan sanlan kalmayacak Halbuki,büyük işler yapmışlar zamanındaFakat, öğretmen, sanatkâr, ciğerli, vatanına bağlı bir takım insanlar, İngilizler'den habersiz gizlice bir araya geliyorlar, bir cemiyet kuruyorlar ve İngilizler'den gizli olarak, meselâ başkent Dublin'nin çeşitli mahallelerinde, gizlice bodrumlarda, düşünün, geceleri, kendi dillerinin derslerini veriyorlar Millet, işinden sonra, gizlice gelip, bodrumlarda kendi dillerinin kurslarına gidiyor Bak bak! Ve bunun uyandırdığı bilinç sonunda, 1920'lerde yeniden bir İrlanda Cumhuriyeti ortaya çıktı Helâl olsun! Yani şu gariban, İrlanda Adası 'nın bir kısmı, ufacık, bunlar yapıyorlar bu işleriPolonyalılar'da da aynı şey oldu Bunu anlatmayacağım artık, onlarda da benzeri hikâye var

Ya Biz?
Bizim, 10 bin yıllara uzanan şerefli bir tarihimiz var; büyük medeniyetler kurmuşuz, daha 50 sene öncesine kadar neler başarmışızÇok eski değil, ben lisedeyken bu milletin köklü uygarlığının duygusu ve kuvayı milliye ruhu vardı Yani şimdi biz bunu yapamayacak mıyız?! Bu sefer de bu İngiliz'in 1953'te başladığı bu oyuna, böyle eyvallah deyip, onun propagandasına milletçe kanıp adımızı tarihten mi sildireceğiz?
Tabii bunu şümullü yaptılar, her taraftan birden, bu ayarlı basın yayınla, TV'lerle, gazetelere İngilizce ilânlar vererek Adam Türkiye'de, Türk şirketi, eleman arıyor; İngilizce ilân vermeye başladılar, 70'lerde Milletimiz, "Ha, İngilizce öğrenmezsem iş bulamam, dosdoğru iş yapamam" havasına kasten sokuldu Bu ilânları verenler de herhalde cahillikten vermedi Bu ilânları verenler, bu oyunun bir parçası olarak, ihanet içerisinde bulunanlardır Ve bunlar her kesimde vardır Yüz binlercesi var Türkiye'de Yani dışından, kılığından kıyafetinden, bıyığından Türk'e benzeyen, bu ülkenin insanına benzeyen, fakat ciğerinden dışarıya bağlı çok insan var her kademede, her yerde Onun için işimiz zordur Ama bunların hayatları sahtekârlık, yalan, dalavere, maske üzerine kurulmuştur; o maskenin arkası boştur Maskeler, gece rahat uyuyamazlar Ortalığı boş buldular, gemi azıya aldılar, öyle dört nala gidiyorlar, bu millete hakaret etmekte, tarihine, diline, dinine her şeyine sövmekte öyle ileri gidiyorlar ki pervasızca Çünkü önlerine gık diyen çıkmadı Ama bu millet, tarihi tecrübesi fazla olan bir millettir Öyle Yunanlılar gibi, İtalyanlar gibi, farfara değildir; hemen parlamaz Sessiz durur, sineye çeker çeker, ondan sonra bir şahlanırsa bunlar kaçacak delik arayacaklardır

Türkiye'nin Geleceği

Şimdi işin başı eğitimdir Siz, ve sizin çocuğunuzdan itibaren bu ülkenin ne olacağı, eğitime bağlıdır Burayı Türk Müslüman kimliğinden arındırmak isteyen Batı bunu bilmiyor mu? Bunun ilmini yapmış O kadar da zor bir şey değil Ben bunların kaç tanesine doktora yaptırdım, çaka çaka zor belâ yapardan dâhil Şimdi Avrupa'da bunlar "büyük adam" oldular Bunların aklı eriyorsa, elhamdülillah bizim de eriyor Hâllederiz, merak etmeyin; korkmayın!
Tarihten bilerek size misaller verdim, bugünlerle karşılaştırasınız diye
Roma'dan, İngilizler'in yaptığından sonra, Fransızlar aynısını Cezayir ve Tunus'ta yaptı Bugün Tunus'ta Arapça kalmamış Havaalanında adama soruyorum: "Nerelisin?" Tipinden anladım tabii adamın Cezayirli Arap olduğunu Diyor ki: "Ben Parizyen, Parisli'yim, Fransızım, kem küm" Güya Fransızca konuşuyor, tarzan FransızcasıBiz de diyoruz ki, Fransız mı görmedik, adama bak ya! Kendini Fransız zannediyor Vay anasına! Niye? Çünkü Fransızlar orada Arapça eğitimi yasaklamışlar, hepsi ana okulundan itibaren, yani Osmanlılar'dan koptuklarından beri, Fransızca eğitene zorlanmış Bu medenî geçinen, insan hakları savunucusu Fransızlar yapıyor bunuOsmanlı yaptı mı böyle bir şey?! ÇekildiHepsi kendi dilinde duruyor Fransızlar oraya gider gitmez, tak!, hemen, kendi dilin yerine Fransızca Antakya'yı aldıkları zaman da öyle yaptılar Atatürk orayı tekrar aldı ve eğitimi tekrar Türkçe yaptıDikkat edin! İngilizce yapmadı İnsaf İşte bu Fransızlar böyle yapmış Cezayir'de, Tunus'ta Arapça kalmamışBitmişGazeteler Fransızca, TV Fransızca, millet Fransızca konuşuyor, çat pat, bozuk bir şekildeMaalesef şimdi bu aşağılık duygusu (kompleksi) buralara kadar gelmeye başladı, hızla

Oktay Sinanoğlu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com