Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, kayganası, taze

Taze Bezelye Kayganası

Eski 06-26-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Taze Bezelye Kayganası



Taze Bezelye Kayganası


Malzemeler

Taze Bezelye (Sultan Bezelye 1/2 kg)
Yumurta (1 tane)
Mısır Unu (Taze, Mevsimlik 2-3 kaşık 100-150 gram)
Sıvıyağ (Kızartacak Kadar 1 çay bardağı)


Yapılışı

Bezelyenin iplikleri ayıklanır Kaynayan tuzlu suda haşlanıp, Süzülür
Üzerine soğuk su dökülür Derince bir kaba 2-3 kaşık mısır unu konur
Yumurta kırılır Bezelye boca edilir Iyice karıştırılır Kızdırılmış tavaya
sıvıyağ konur Bezelyeler tavaya boşaltılıp iyice bastırılır Alt ve üst
kızartılır

Not : Bu tür kızartmalar için özel tavalar kullanılır Derin olan bu
tavaların üzerinde kapakları düz biçimli ve tavanın içene geçecek şekilde
hazırlanmıştır Yiyecekler bozulmadan rahatlıkla çevrilir*

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.