Taze Bezelye Kayganası |
06-26-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Taze Bezelye KayganasıTaze Bezelye Kayganası Malzemeler Taze Bezelye (Sultan Bezelye 1/2 kg) Yumurta (1 tane) Mısır Unu (Taze, Mevsimlik 2-3 kaşık 100-150 gram) Sıvıyağ (Kızartacak Kadar 1 çay bardağı) Yapılışı Bezelyenin iplikleri ayıklanır Kaynayan tuzlu suda haşlanıp, Süzülür Üzerine soğuk su dökülür Derince bir kaba 2-3 kaşık mısır unu konur Yumurta kırılır Bezelye boca edilir Iyice karıştırılır Kızdırılmış tavaya sıvıyağ konur Bezelyeler tavaya boşaltılıp iyice bastırılır Alt ve üst kızartılır Not : Bu tür kızartmalar için özel tavalar kullanılır Derin olan bu tavaların üzerinde kapakları düz biçimli ve tavanın içene geçecek şekilde hazırlanmıştır Yiyecekler bozulmadan rahatlıkla çevrilir*
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|