Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dükkanı, eskici

Eskici Dükkanı

Eski 04-30-2009   #1
ysnkrks

Eskici Dükkanı

Trablus’ta savaşırken bacağının birini kaybeden roman kahramanı Kurtuluş Savaşı’ndan sonra eskicilik yapmaya başlar İşleri yolunda giden eskici bir süre sonra eskicilikten bıkmıştır Çukurova’nın köylerinden birine iki oğluyla göçer Bu köy gayet zengindir Demir araçları tamirciliği yapar İşleri çok iyi gider Fakat İkinci Dünya Savaşı sonunda çeşit çeşit traktörlerin gelmeye başlamasıyla Topal’ın işlerde bozulur Amerikan makinelerine yenik düşen Topal, köyden ayrılıp kente göçer Kent çok hızlı bir şekilde gelişmektedir Topal önceki mesleği olan eskiciliğe geri döner İki oğluyla eskici dükkanında işe koyulur
Babasının hakaretlerine dayanamayan büyük oğul pamuk toplamaya karar verir Küçük oğulda ağabeyinin bu kararına katılır
Eskiciliğin bittiğini anlayan Topal toptancı olmaya karar verir Fakat yeterince sermayesi yoktur Bu nedenle oğullarıyla birlikte pamuk toplamaya gitmeye karar verir Dokuz kişilik aile yola düşer Pamuk toplamaya başlarlar ama bir süre sonra hepsi sıtmaya yakalanır Topal karısı ve kızıyla kente geri döner
Oğulları sıtmaya dayanır ve pamuk toplamaya devam ederler Lakin fazla pamuk toplayamazlar Verilen avansın yarısını karşılar Bu nedenle borçlanırlar Bu borcu nasıl ödeyeceklerini düşünürler Kente aileleriyle birlikte hasta, bitik halde geri dönerler Topal çocuklarının durumuna acır Eskici dükkanını devredip borçlarını öderler Şimdi hiçbir şeyleri yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Eskici Dükkanı

Eski 05-01-2009   #2
emre11

Cevap : Eskici Dükkanı

güzel paylaşımteşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com