![]() |
Pilavlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() PilavlarPATATESLİ KUBBE PİLAVI ![]() MALZEME LİSTESİ: pilavı için: 2 ![]() ![]() 1 çorba k ![]() sıvıyağ tuz etsuyu 300 gr et 1 kase arpacık soğan 5 patates 1 çorba k ![]() tuz,karabiber HAZIRLANIŞI: kubbe pilavı için ilk olarak 300 gr et tencereye alınır, soğan ve sıvıyağ ile kavrulur ![]() ![]() ![]() önceden haşlanmış patatesler küp küp doğranarak eklenir ![]() diğer tarfatan pilav için tavaya sıvıyağ ve tereyağı alınır pirinçler ilave edilerek kavrulur ![]() kaseye doldurulur ![]() ![]() kavrulmuş pirinçler alınır ![]() fırında suyu çekinceye kadar pişirilir ![]() kase çıkarılarak servis yapılır ![]() TELLİ PİLAV ![]() 100 gr ![]() 2 su b ![]() 1 adet havuç 1 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() tarçın,karabiber 2 çorba k ![]() 1 su b ![]() tuz HAZIRLANIŞI: Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık kavrulur ![]() kavrulmaya devam edilir ![]() ve tarçın eklenir ![]() ![]() suyu ayrlanır ![]() ![]() pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılır ![]() kaba alınır ![]() üzeri kızarana kadar pişirilir ![]() içi nefis bir pilav ![]() ![]() sürpriz yapmak istiyorsanız hararetle tavsiye ederiz ![]() ![]() PERDELİ PİLAV 2 su b ![]() 1 soğan 250 gr kuzu eti 1 havuç 1 domates 2 çorba k ![]() 2 çorba k ![]() 1 çay k ![]() 1 tutam maydonaz 1 çorba k ![]() 11 yaprak milföy hamuru HAZIRLANIŞI: Tencereye sıvıyağı alın üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip biraz kavurun ![]() Kavrulmuş soğanların üzerine kuzu etlerini ilave edin ve tekrar etler pişene kadar kavurun ![]() tarçını ilave edin ![]() maydonozu da ilave ederek ocaktan alın ![]() ![]() ![]() ![]() Yuvarlak bir çemberin içine uzun şerit halinde kesilmiş olan milföyü aralıklı olarak dizin ![]() ![]() Kare şeklinde elde ettiğiniz hamuru çembere uç kısımları dışarda kalacak şekilde yerleştirin ve içine pilavı ilave edin üzerini hamurun uç kısımlarıyla kapatın ![]() Önceden ısıtılımış 180 dercelik fırında pişirin ![]() BAHARA YAKIŞAN BİR PİLAV ![]() ![]() ![]() ENGİNARLI PİLAV: 3 enginar 1 kase bakla 1 çay b ![]() 1 kuru soğan 1 kase pirinç 1 çorba k ![]() sıvıyağ tuz üzeri için: 2 sap yeşil soğan 1 tutam dereotu HAZIRLANIŞI: Tencerenize tereyağını ve biraz sıvıyağı alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ENGİNAR VE BAKLA SEVİYORSANIZ MÜKEMMEL BİR LEZZET! TACİKİSTANDAN NEFİS BİR PİLAV ![]() TACİK PİLAVI: yarım kg kuşbaşı et yarım kg pirinç 3 havuç 1 soğan sıvıyağ tuz,karabiber HAZIRLANIŞI: Önce tencereye eti koyun ![]() ![]() soğanları ekleyip soteleyin ![]() ![]() ![]() Üzerine sıcak su ilave edin ![]() ![]() bırakın ![]() ![]() ![]() BULGUR PİLAVI HEM OTLU HEM LEZZETLİ! ![]() OTLU PİLAV: 1 tutam labada 1 tutam ebegümeci 1 tutam kuzu kulağı 2 soğan 1 domates 1 su b ![]() tuz,karabiber sıvıyağ üzeri için: 2 çorba k ![]() HAZIRLANIŞI: Soğanı zeytinyağında soteleyin ![]() ![]() ekleyin ![]() ![]() ![]() üzerine tereyağı eritip dökün ![]() ![]() yiyebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|