ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Pilavlar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=71388)

Şengül Şirin 04-20-2009 01:35 PM

Pilavlar
 

PATATESLİ KUBBE PİLAVI

http://img.blogcu.com/uploads/oktayusta_kubb-plv.jpg
MALZEME LİSTESİ:
pilavı için:
2.5 su b. pirinç
1 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
etsuyu
300 gr et
1 kase arpacık soğan
5 patates
1 çorba k. salça
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
kubbe pilavı için ilk olarak 300 gr et tencereye alınır, soğan
ve sıvıyağ ile kavrulur.salçası eklenir.tuzu, karabiberi ayrlanır.
önceden haşlanmış patatesler küp küp doğranarak eklenir.
diğer tarfatan pilav için tavaya sıvıyağ ve tereyağı alınır pirinçler
ilave edilerek kavrulur. hazır olan patatesli, etli harç çukurca bir
kaseye doldurulur.kaze derin bir tencereye ters çevrilir. kenarlarına
kavrulmuş pirinçler alınır.üzerine etsuyu ilave edilerek 195 decrecede
fırında suyu çekinceye kadar pişirilir.pişince fırından alınarak ortasındaki
kase çıkarılarak servis yapılır.




TELLİ PİLAV

http://img.blogcu.com/uploads/oktayusta_tl-plav.jpg
100 gr. tel kadayıf
2 su b. pirinç
1 adet havuç
1 çorba k. kuş üzümü
1 çorba k. dolmalık fıstık
tarçın,karabiber
2 çorba k. tereyağı
1 su b.et suyu
tuz
HAZIRLANIŞI:
Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı
dolmalık fıstık kavrulur.fıstıklara 2 su bardağı pirinç de eklenir,
kavrulmaya devam edilir.Bu arada 1 adet havuç da rendelenir, üzerine üzüm
ve tarçın eklenir.Bir güzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir.
suyu ayrlanır.pilav suyu çekinceye kadar pişirilir.bu arada pilavın
pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak
şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılır.pişen pilav kadayıfla mantolanmış
kaba alınır.üzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede
üzeri kızarana kadar pişirilir.Dışı çıtır çıtır kadayıf
içi nefis bir pilav.. eğer misafiriniz gelecekse ya da eşinize güzel bir
sürpriz yapmak istiyorsanız hararetle tavsiye ederiz.




http://img.blogcu.com/uploads/oktayu...rdel_pLav1.jpg
PERDELİ PİLAV
2 su b. pirinç
1 soğan
250 gr kuzu eti
1 havuç
1 domates
2 çorba k. kuş üzümü
2 çorba k. dolmalık fıstık
1 çay k. tarçın
1 tutam maydonaz
1 çorba k.tereyağı
11 yaprak milföy hamuru
HAZIRLANIŞI:
Tencereye sıvıyağı alın üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip biraz kavurun.
Kavrulmuş soğanların üzerine kuzu etlerini ilave edin ve tekrar etler pişene kadar
kavurun.Tencereye kavrulan etlerin üzerine pirinci ilave edin üzerine dolma fıstığı,kuş üzümü
tarçını ilave edin.Domatesi ve havucu minik küp şeklinde kesin ve tencereye alın üzerine ince kıyılmış
maydonozu da ilave ederek ocaktan alın.10 adet milföy hamurunu uç kısımlarından birleştirin.Merdane yardımıyla kare bir hamur açın.1 adet milföyü uzunlamasına ince şeritler şeklinde kesin.
Yuvarlak bir çemberin içine uzun şerit halinde kesilmiş olan milföyü aralıklı
olarak dizin.Dizdiğiniz şerit milföylerin boş kalan kısımlarına bademleri yerleşetirin.
Kare şeklinde elde ettiğiniz hamuru çembere uç kısımları dışarda kalacak şekilde
yerleştirin ve içine pilavı ilave edin üzerini hamurun uç kısımlarıyla kapatın.
Önceden ısıtılımış 180 dercelik fırında pişirin.





BAHARA YAKIŞAN BİR PİLAV..

http://img.blogcu.com/uploads/oktayusta_engnr.plv..jpg
ENGİNARLI PİLAV:
3 enginar
1 kase bakla
1 çay b. bezelye
1 kuru soğan
1 kase pirinç
1 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
üzeri için:
2 sap yeşil soğan
1 tutam dereotu
HAZIRLANIŞI:
Tencerenize tereyağını ve biraz sıvıyağı alın. Üzerine doğradığınız enginarları ve kuru soğanı alıp soteleyin.Daha sonra iç baklayı ve bezelyeyi ilave edin.Sıcak su ilave ederek 10 dakika pişirin. Yıkadığınız pirinçleri ilave edin. Tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin ve demlendirin. Servis yapmadan önce ince doğranmış soğanları ve dereotunu ilave edip karıştırın.

ENGİNAR VE BAKLA SEVİYORSANIZ MÜKEMMEL BİR LEZZET!




TACİKİSTANDAN NEFİS BİR PİLAV

http://img.blogcu.com/uploads/oktayusta_tack.plv..jpg
TACİK PİLAVI:
yarım kg kuşbaşı et
yarım kg pirinç
3 havuç
1 soğan
sıvıyağ
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
Önce tencereye eti koyun. Biraz sıvıyağ ekleyerek kavurun. Üzerine halka doğranmış
soğanları ekleyip soteleyin. Havuçları kibrit çöpü şeklinde doğrayın.Onları da ekleyip kavurun.
Üzerine sıcak su ilave edin. Etler pişince pirinci üzerine ilave edin. Tuzunu da ekleyip pişmeye
bırakın. Ters çevirerek servis yapın. Son derece lezzetli ve besleyici bir pilav.




BULGUR PİLAVI HEM OTLU HEM LEZZETLİ!

http://img.blogcu.com/uploads/oktayusta_OTL.-BRK..jpg
OTLU PİLAV:
1 tutam labada
1 tutam ebegümeci
1 tutam kuzu kulağı
2 soğan
1 domates
1 su b. bulgur
tuz,karabiber
sıvıyağ
üzeri için:
2 çorba k. tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Soğanı zeytinyağında soteleyin. Üzerine domatesi doğrayıp şöyle bir çevirin. Otları da doğrayıp
ekleyin. Üzerine bulguru da ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip suyunu verin. Pişince
üzerine tereyağı eritip dökün. Hafif ekşi , hafif sulu nefis mi nefis. Bir tencere pilavı tek başınızı
yiyebilirsiniz. Uyarıyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.