![]() |
Pilavlar
PATATESLİ KUBBE PİLAVI http://img.blogcu.com/uploads/oktayusta_kubb-plv.jpg MALZEME LİSTESİ: pilavı için: 2.5 su b. pirinç 1 çorba k. tereyağı sıvıyağ tuz etsuyu 300 gr et 1 kase arpacık soğan 5 patates 1 çorba k. salça tuz,karabiber HAZIRLANIŞI: kubbe pilavı için ilk olarak 300 gr et tencereye alınır, soğan ve sıvıyağ ile kavrulur.salçası eklenir.tuzu, karabiberi ayrlanır. önceden haşlanmış patatesler küp küp doğranarak eklenir. diğer tarfatan pilav için tavaya sıvıyağ ve tereyağı alınır pirinçler ilave edilerek kavrulur. hazır olan patatesli, etli harç çukurca bir kaseye doldurulur.kaze derin bir tencereye ters çevrilir. kenarlarına kavrulmuş pirinçler alınır.üzerine etsuyu ilave edilerek 195 decrecede fırında suyu çekinceye kadar pişirilir.pişince fırından alınarak ortasındaki kase çıkarılarak servis yapılır. TELLİ PİLAV http://img.blogcu.com/uploads/oktayusta_tl-plav.jpg 100 gr. tel kadayıf 2 su b. pirinç 1 adet havuç 1 çorba k. kuş üzümü 1 çorba k. dolmalık fıstık tarçın,karabiber 2 çorba k. tereyağı 1 su b.et suyu tuz HAZIRLANIŞI: Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık kavrulur.fıstıklara 2 su bardağı pirinç de eklenir, kavrulmaya devam edilir.Bu arada 1 adet havuç da rendelenir, üzerine üzüm ve tarçın eklenir.Bir güzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir. suyu ayrlanır.pilav suyu çekinceye kadar pişirilir.bu arada pilavın pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılır.pişen pilav kadayıfla mantolanmış kaba alınır.üzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Dışı çıtır çıtır kadayıf içi nefis bir pilav.. eğer misafiriniz gelecekse ya da eşinize güzel bir sürpriz yapmak istiyorsanız hararetle tavsiye ederiz. http://img.blogcu.com/uploads/oktayu...rdel_pLav1.jpg PERDELİ PİLAV 2 su b. pirinç 1 soğan 250 gr kuzu eti 1 havuç 1 domates 2 çorba k. kuş üzümü 2 çorba k. dolmalık fıstık 1 çay k. tarçın 1 tutam maydonaz 1 çorba k.tereyağı 11 yaprak milföy hamuru HAZIRLANIŞI: Tencereye sıvıyağı alın üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip biraz kavurun. Kavrulmuş soğanların üzerine kuzu etlerini ilave edin ve tekrar etler pişene kadar kavurun.Tencereye kavrulan etlerin üzerine pirinci ilave edin üzerine dolma fıstığı,kuş üzümü tarçını ilave edin.Domatesi ve havucu minik küp şeklinde kesin ve tencereye alın üzerine ince kıyılmış maydonozu da ilave ederek ocaktan alın.10 adet milföy hamurunu uç kısımlarından birleştirin.Merdane yardımıyla kare bir hamur açın.1 adet milföyü uzunlamasına ince şeritler şeklinde kesin. Yuvarlak bir çemberin içine uzun şerit halinde kesilmiş olan milföyü aralıklı olarak dizin.Dizdiğiniz şerit milföylerin boş kalan kısımlarına bademleri yerleşetirin. Kare şeklinde elde ettiğiniz hamuru çembere uç kısımları dışarda kalacak şekilde yerleştirin ve içine pilavı ilave edin üzerini hamurun uç kısımlarıyla kapatın. Önceden ısıtılımış 180 dercelik fırında pişirin. BAHARA YAKIŞAN BİR PİLAV.. http://img.blogcu.com/uploads/oktayusta_engnr.plv..jpg ENGİNARLI PİLAV: 3 enginar 1 kase bakla 1 çay b. bezelye 1 kuru soğan 1 kase pirinç 1 çorba k. tereyağı sıvıyağ tuz üzeri için: 2 sap yeşil soğan 1 tutam dereotu HAZIRLANIŞI: Tencerenize tereyağını ve biraz sıvıyağı alın. Üzerine doğradığınız enginarları ve kuru soğanı alıp soteleyin.Daha sonra iç baklayı ve bezelyeyi ilave edin.Sıcak su ilave ederek 10 dakika pişirin. Yıkadığınız pirinçleri ilave edin. Tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin ve demlendirin. Servis yapmadan önce ince doğranmış soğanları ve dereotunu ilave edip karıştırın. ENGİNAR VE BAKLA SEVİYORSANIZ MÜKEMMEL BİR LEZZET! TACİKİSTANDAN NEFİS BİR PİLAV http://img.blogcu.com/uploads/oktayusta_tack.plv..jpg TACİK PİLAVI: yarım kg kuşbaşı et yarım kg pirinç 3 havuç 1 soğan sıvıyağ tuz,karabiber HAZIRLANIŞI: Önce tencereye eti koyun. Biraz sıvıyağ ekleyerek kavurun. Üzerine halka doğranmış soğanları ekleyip soteleyin. Havuçları kibrit çöpü şeklinde doğrayın.Onları da ekleyip kavurun. Üzerine sıcak su ilave edin. Etler pişince pirinci üzerine ilave edin. Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakın. Ters çevirerek servis yapın. Son derece lezzetli ve besleyici bir pilav. BULGUR PİLAVI HEM OTLU HEM LEZZETLİ! http://img.blogcu.com/uploads/oktayusta_OTL.-BRK..jpg OTLU PİLAV: 1 tutam labada 1 tutam ebegümeci 1 tutam kuzu kulağı 2 soğan 1 domates 1 su b. bulgur tuz,karabiber sıvıyağ üzeri için: 2 çorba k. tereyağı HAZIRLANIŞI: Soğanı zeytinyağında soteleyin. Üzerine domatesi doğrayıp şöyle bir çevirin. Otları da doğrayıp ekleyin. Üzerine bulguru da ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip suyunu verin. Pişince üzerine tereyağı eritip dökün. Hafif ekşi , hafif sulu nefis mi nefis. Bir tencere pilavı tek başınızı yiyebilirsiniz. Uyarıyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.