![]() |
Pastalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() PastalarPASTACI KREMASI 16/11/2007 · Kategori: PASTALAR PASTACI KREMASI: 7 su b ![]() 3 çorba k ![]() 2 çorba k ![]() 2 yumurta sarısı 3 su b ![]() vanilya HAZIRLANIŞI: Tencereye 7 su bardağı sütü alın ![]() Üzerine un,nişasta,yumurta sarısı toz şeker ilave ederek sürekli karıştırarak bir krema elde edin ![]() ISPANAKLI PASTA ![]() ISPANAKLI PASTA: 3 yumurta 1 su b ![]() 2 su b ![]() 1 p ![]() 1 p ![]() 1 su b ![]() Ara katlar için: pastacı kreması Üzeri için: krem şanti HAZIRLANIŞI: 3 adet yumurtayı karıştırma kabına kırın ![]() Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edip mikserle çırpın ![]() 1 paket vanilya ve kabartma tozu ile haşlanmış ve parçalayıcıdan geçirilmiş ıspanağı ilave edip karıştırın ![]() Yuvarlak bir kalıba karışımı boşaltın ![]() Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin ![]() Pastanın en üst kapağından kesin ![]() ![]() Ara katına pastacı kremasından ilave edin ![]() Üzerine krem şanti ile süsleyin ![]() keki ufalayıp ekleyin ![]() KESTANELİ PASTA ![]() KESTANELİ PASTA: 1 sade pandispanya 3 çorba k ![]() 1 su b ![]() 1 su b ![]() 1/2 su b ![]() 2 su b ![]() Ara katlar için: pastacı kreması Üzeri için: krem şanti HAZIRLANIŞI: Kestaneleir haşlayın ![]() tencereye alın üzerine süt eklen ve parçalayıcıdan geçirin ![]() Hazır pasta keknin arasına pastacı kremasından sürün ![]() Üzerine kestaneli harçtan ilave edin ![]() çikolata serpin ![]() ![]() Pasta kekini krem şanti ile katın ![]() Kremşantinin üzerine kestane ile şekil verip üzerine damla çikolata seripip servis edin ![]() KURU FASULYE PASTASI ![]() KURU FASULYE PASTASI: 2 su b ![]() 4 yumurta 1,5 su b ![]() 3 çorba k ![]() 1 p ![]() 1 p ![]() 1 kase ceviz Sosu için: 1 su b ![]() 2 çorba k ![]() 3 çorba k ![]() ![]() 1 tatlı k ![]() HAZIRLANIŞI: 4 adet yumurtayı karıştırma kabına kırın ![]() Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekelyip mikserle çırpın ![]() Üzerine haşlanmış kuru fasulye püresi 3 çorba kaşığı pirinç unu,1 paket vanilya ve kabartma tozu ve cevizi ekleyerek karıştırın ![]() Yuvarlak bir çember kalıba karışımı boşaltın ![]() Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin ![]() Sosu için tavaya 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı kakao,3 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ekleyerek benmari usulü bir sos elde edin ![]() Pastanızı fırından çıkartıktan sonra üzerine çikolatalı sostan dökün ve kremşanti ile süsleyerek servis edin ![]() BU NEFİS PASTANIN TOMBİŞ PANDİSPANYASI ![]() ![]() ![]() ![]() VANİLYALI PANDİSPANYA: Malzemeler: 8 yumurta 5 çorba k ![]() 11 çorba k ![]() yarım çay b ![]() 1 p ![]() HAZIRLANIŞI: 8 yumurtanın sarıları ve beyazları ayrılarak ayrı kaplara alınır ![]() toz şekerin yarısı beyazların üzerine alınarak mikserle köpürene kadar çırpılır ![]() köpürtülür ![]() ılık su ve un ilave edilerek hamur elde edilir ![]() hamuru kek çemberine alınarak önceden ısıtılmış fırında180 derecede yaklaşık 40 dk ![]() ![]() pandispanya ![]() kremalarla zenginleştirebilirsiniz ![]() ![]() daha sonra erimiş çikolata ve krema karışımı(ganaj) ve vişne ile ara katları lezzetlendirdik ![]() ![]() ![]() ![]() pastanızın üzeri için şeker hamurunun ve çiçek süslemelerinin yapımı haftaya devam edecek ![]() TEK KİŞİLİK ŞEFTALİLİ PASTALAR · ![]() ŞEFTALİLİ PORSİYON PASTA: yarım sade pandispanya yarım kakaolu pandispanya 1 poşet kremşanti 1 çay b ![]() kreması için: 2 su b ![]() 2 çorba k ![]() 1 çay b ![]() üzeri için: 4 şeftali 1 su b ![]() HAZIRLANIŞI: Pandispanyalardan bir kalıp veya bardak yardımı ile aynı boyda yuvarlak parçalar kesin ![]() Bu parçaları şekerli su ile yada marmelat suyu ile veya meyve suyu ile ıslatın ![]() Diğer tarafta süt,un,tozşekerle bir krema pişirip soğutun ![]() bir çorba kaşığı ekleyin ![]() ![]() ![]() parçaları yerleştirin ![]() ![]() ![]() meyva parçaları yerleştirin ![]() ![]() kremşanti ile sıvayın ![]() ![]() hem de sade kullanarak iki renk elde ettik ![]() ![]() DONDURMAYA VE PASTAYA BAYILANLAR İÇİN ![]() ![]() ![]() ![]() GEVREKLİ DONDURMALI PASTA: 1 su b ![]() 1 poşet kremşanti 100 gr tereyağı 150 gr bitter çikolata 200 gr mısır gevreği 1 çay b ![]() yarım kg dondurma üzeri için: 1 çay b ![]() 1 çorba k ![]() HAZIRLANIŞI: Toz şanti ile 1 su bardağı sütü çırpın,çırptıktan sonra 1 çay bardağı toz şekeri ilave edin ve tekrar karıştırın,içine eritilmiş çikolatayı ekleyin ve tekrar çırpın ![]() ![]() ilave edin ve elinizle harmanlayın ve son olarak 1 çay bardağı fındığı ekleyin ![]() Yuvarlak bir çemberin içine mısır gevrekli karışımı ekleyin ara katına istediğiniz dondurmadan ilave edin üzerine tekrar mısır gevrekli karışmdan koyun elinizle hafifçe bastırın ![]() Haırlamış olduğunuz pastayı 1 gece derin dondurucuda bekletin ![]() üzerine yerleştirin ve kakao serpin ![]() sonra dondurmaları yerleştirebilirsiniz ![]() DONDURMALI PASTAYA NE DERSİNİZ? ![]() DONDURMALI ÇİKOLATALI PASTA: pandispanyası için: 4 yumurta 1 su b ![]() 1 su b ![]() 2 çorba k ![]() 1 p ![]() 1 paket krem şanti 1 su b ![]() 1 kase damla çikolatalı dondurma pandispanyayı ıslatmak için: 1 tatlı kaşığı granül kahve 1 çorba k ![]() 1 çay b ![]() HAZIRLANIŞI: Önce pandispanya için yumurtaları şekerle çırpın ![]() edip çırpın ![]() ![]() ![]() Pandispanya soğuduktan sonra enlemesine üçe kesin ![]() ayırın ![]() ![]() yine yuvarlak bir kalıba koyun ![]() ![]() dondurmalı kremanın yarısını koyun ![]() yapın ![]() ![]() çikolata serpiştirin ![]() yapın ![]() ![]() ![]() ![]() MMMMM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ANANASLI BİSKÜVİ PASTASI: 1 p ![]() 100 gr tereyağı 1 p ![]() 1 su b ![]() bir kutu krem peynir 1 çorba k ![]() 1 ananas 1 ![]() ![]() HAZIRLANIŞI: Yulaflı bisküviyi un gibi ufalayın ![]() ![]() Bu arada kremşanti ile sütü çırpın ![]() ![]() 2 veya 3 çorba k ![]() ![]() da ekleyin ![]() ![]() üzerine dökün ![]() ![]() nişastalı ile pişirip üzerine ılındıktan sonra dökün ![]() ikram edin ![]() KİRPİ PASTA ![]() FINDIKLI SOĞUK PASTA: 1 su b ![]() 3 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() 2 çorba k ![]() 1 su b ![]() 4 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() 3 kayısı 3 kuru incir 2 paket bisküvi HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına meyveleri küp doğrayarak alın ![]() ![]() ![]() Sütü, fındık ezmesini,kakaoyu ve parçalanmış fındığı da ekleyin ![]() ni de ekleyin ![]() ![]() ![]() Derin dondurucuya koyup birgece bekletin ![]() ![]() kakaolu krem şanti ile kaplayıp yeşil fıstıklar batırarak kirpi görüntüsü verebilirsiniz ![]() Tadı gerçekten de nefis ![]() |
![]() |
![]() |
|