Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aperatifler

Aperatifler

Eski 04-20-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Aperatifler





KARNIBAHAR MÜCVERİ




KARNABAHAR MÜCVERİ:
1 kase karnabahar
1 pırasa
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
2 yumurta
alabildiği kadar un
tuz, karabibr
pulbiber

Kızartmak için:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Pırasayı ince olarak kesin
Karnıbaharı yarı kıvamda haşlayın
Karıştırma kabına kesilmiş pırasayı ve ince
kesilmiş karnıbaharı üzerine ekleyin
Üzerine 2 adet yumurtayı kırın,üzerine 1 tutam
maydonoz,1 tutam dereotu,tuz,karabiber,pulbiber
ve alabildiği kadar un ilave ederek karıştırın
Kaşık yardımıyla mücveri kzıdırılmış sıvıyağa kızartın
Servis tabağına kızartılmış karnıbahar mücveri alın
ve yoğurtla beraber servis edin





MERCİMEK KÖFTESİ




1MALZEMELER:
su bince bulgur
1 su bkırmızı mercimek
1 çorba kbiber salçası
1 soğan
1 limon
1 tutam maydonoz
2 sap taze soğan
kıvırcık
zeytinyağı
tuz,karabiber
kimyon
HAZIRLANIŞI:
mercimekler yıkandıktan sonra 3 su b su ile lapa oluncaya kadar pişirilir
mercimekler pişince ocaktan alınarak içine 1 su b ince bulgur konulup
şişmeye bırakılırkıvamı istenen katılıkta olmazsa bulgur ilave edilebilir
bu sırada soğan ve maydanoz doğranır salça ve soğan kavrulurşişen
mercimek bulgur karışımına taze soğan,maydanoz salça ilave edilerek
karıştırılırtuzu ve baharatı ayarlanır köfte şeklinde yapılarak bol kıvırcıkla
servis edilir




PATSO

·


PATSO:
5 sosis
1 çorba k salça
1 çorba k tereyağı
1 soğan
tuz,kekik
5 sandviç ekmeği
2 patates
amerikan salatası için:
2 patates
1 çay b bezelye
1 havuç
4-5 tane kornişon turşu
mayonez
Ekmeği için:
5 su b un
1 p yaşmaya
1 çay b süt
1 çorba k yozşeker
1 çay k tuz
HAZIRLANIŞI:
Ekmeği için karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın
Üzerine 1 paket yaş maya alınÜzerine 1 çay bardağı
süt 1 çorba kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz ekleyerek
bir hamur elde edinFırın tepsisine ekmek şekli vererek
dizinÖnceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin
Amerikan salatası için 2 adet patatesi ve 1 adet havucu
haşlayınKüp şeklinde patatesi,havucu,turşuyu kesin
Üzerine bezelyeyi ilave edip karıştırın
Sosu için tereyağını tavaya alın üzerine küp kesilmiş
soğanı ilave edinÜzerine 1 çorba kaşığı salça ve 4 adet
sosisi ilave edin
Sandviç ekmeklerine amerikan salatasısnı sürünÜzerine
sosisli sosu ile edin üzerine ketçap ve mayonez ile servis edin












PATATES YELKENLİSİ

·


PATATES YELKENLİSİ
3 patates
kıvırcık
kaşar peyniri
havuç
domates
HAZIRLANIŞI:
3 adet patatesi aliminyum folyoya sarıp fırına verin
Fırından çıktıktan sonra ortadan 2'ye kesinÜzerine kaşar peynir
ve havuç rendesi serpinKıvırcık yaprakları iele servis edin










PIRASALI KIYMALI LAZANYA





PIRASALI KIYMALI LAZANYA:
1 yaprak lazanya hamuru
2 pırasa
1 domates
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
150 gr kıyma
125 gr kaşar p

Beşamel sos için:
2 çk un
2,5 su bsüt
zeytinyağı
tuz,karabiber
muskat
HAZIRLANIŞI:
Pırasaları ince olarak kesin
Kıymayı tavaya alın ve kavurun
Kıymanın üzerine pırasaları ekleyin
Üzerine küp kesilmiş domatesi,3 diş sarımsağı
1 tutam ince kesilmiş maydonozu ilave edin
Beşamel sos için tavaya 2 çorba kaşığı
unu alınÜzerine 25 su bardağı sütü ilave edin
Üzerine zeytinyağı,tuz,karabiber ve muskatı ekleyin
Fırın kabına ilk önce pırasalı harçtan koyun üzerine
kaşar rendesi üzerine beşamel sostan dökün
Lazanyalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
En üstüne beşamel sos ve kaşar peynir rendesi
serpip önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin




PIRASA MÜCVERİ





PIRASA MÜCVERİ:
yarım kg pırasa
2 yumurta
1 çay bbeyaz peynir
1 tutam maydanoz
alabildiği kadar un
tuz,karabiber
sosu için:
3 çorba kkırmızı biber püresi
3 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz
HAZIRLANIŞI:
Pırasaları çok ince olarak kesin
Tavada pırasaları soteleyinPırasaları karıştırma
kabına alın üzerine 2 adet yumurtayı kırın
Üzerine beyaz peyniri,1 tutam maydonozu ve alabildiği
kadar un ilave edinTavaya sıvıyağı alınKaşık yardımıyla
tavaya mücverden dökün ve kızartın
Sosu için tavaya sıvıyağı alınÜzerine 3 çorba kaşığı kırmızı
biber püresi ve 3 diş sarımsağı ilave ederek bir sos elde edin
Servis tabağına pırasalı mücverleri alın üzerine sosu dökerek
servis edin






BÖĞÜRTLENLİ ÇİKOLATA KATLARI

·

MALZEMELER:
8 parça milföy hamuru
1 poşet kremşanti
1 çay bsüt
3 çorba klabne
3 çorba k pudra şekeri
1 kase böğürtlen

12 adet bitter madlen çikolata
HAZIRLANIŞI:
Tepsi yağlanır8 adet milföy hamürü tepsiye dizilir
çok şişmesini önlemek için hamurlar çatalla delinir
fırına gönderilirbu sırada çikolata benmari usülüyle eritilir
pişmiş çıtır çıtır olmuş milföyler fırındana lınarak üzerine
çikolata sürülürbir süre buzdolabında bekletilirbu arada
krem şanti ve labne karıştırılır dolaptan çikolatalı milföyler
alınarak üzerine şanti ve labne karışımı şanti torbasıyla sıkılır
milföyler 2'şer 2'şer üst üste konulurak 4 tane elde edilir her

birinin üzerine böğürtlen ve pudra şekeri dökülerek servis yapılır



KARNABAHAR KIZARTMASI



MALZEMELER:
1 karnıbahar
bulamac için:
1 şişe soda
2 yumurta
1 tatlı ksalça
alabidiği kadar un
sosu için:
1 kase yoğurt
1 sap yeşil soğan
1 tutam maydonoz
acı sos için:
1 çorba kbiber salçası
2 domates
1 acı kırmızı biber
zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 çorba kmısır
HAZIRLANIŞI:
Karnabahar kızartması için ilk oarak bulamaç hazırlanırbunun için;
karıştırma kabına yumurtalar kırılır, üzerine soda dökülür ve salça da
ilave edilerek bir güzel karıştırılırkarnabaharlar bulamaca batırılıp
kızartılırbu arada yoğurt sosu ve acı sosu hazırlanıryoğurt sos için;
maydanozlar ve soğanlar kıyılarak çırpılmış yoğurda eklenir ve karıştırılır
acı sos için ise; domatesler doğranarak bir tavaya alınır, daha sonra biber
salçası ve acı biber eklenirbiraz sotelenir ve sarımsak da eklenerek sos hazırlanır
en son mısırlar da eklenerek ocaktan alınırkarnabaharlar yanında sosları ile servis yapılır




KİREMİTTE MANTAR



MALZEMELER:
yarım kg mantar
2 çorba k tereyağı
tuz,karabiber
kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Yarım kg mantar kiremite alınırüzerine tuz ve
taze çekilmiş karabiber eklenirtereyağı parçalar halinde üzerine
dizilirkaşar peyniri rendelenerek üzerine bolca serpilir Kaşar peyniri
eriyene kadar fırında pişirilir




MARMELATLI RÜZGAR GÜLÜ



MARMELATLI RÜZGAR GÜLÜ:
6 yaprak milföy hamuru
marmelat
pudra şekeri
1 yumurta akı
HAZIRLANIŞI:
Fırın tepsisini yağlayın üzerine milföy
hamurlarını dizinMilföy hamurlarını dört köşesinden
kesin3 çorba kaşığı toz badem ile marmeladı karıştırın
Milföylerin ortasına ilave edinKöşelerin kenarlarını yumurta
akı sürerek kaptıp rüzgar gülü şeklini verin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Fırından çıkartıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.