![]() |
Gökyüzü Mavi Ağlar. |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Gökyüzü Mavi Ağlar.Ah! ![]() ![]() Gökyüzü mavi ağlar ![]() Fakat herkes gökyüzünü ağlatamaz, Onu ancak Musab bin Umeyr’ler ağlatır ![]() Yıldızlara yetişilmez, Musab yıldız bir sahabi idi ![]() O Musab ki, sarışın kumun sıcağında, ayağı değdiği yeri yeşerten bir çöl çiçeğiydi ![]() Güneşin yardımcılarıydı onlar ![]() Öyle ki, dâvam deyip anadan, yardan, serden geçtiler, Şehadet şerbetini tebessümlerle içtiler ![]() Onlarla öğreneceğim, yaşamayı, inanmayı, sevmeyi ve ölmeyi! O ki; sancağı taşıyordu, sırtındaki zırhıyla da Peygambere benziyordu ![]() O’nu Peygamber zannedip bir kılıç darbesiyle sağ omuzundan kesti ![]() Sancağı sol koluna alıyor, o da koparılıyordu ![]() Sancağı bırakmadı Musab! Kesik kollarının arasına alıp, göğsüne bastırmıştı sancağını ![]() O an, bir mızrak zırhını ve mübarek tenini delip geçti ![]() Ey MUSAB! Seninle ağlamayı sevdim ![]() Canım Şehidim! İnancın için, herşeyini terkettin ![]() ![]() Ey Musab! seni ve senin gibileri, yaramıza merhem olarak saracağız ![]() Musab’ın vücudunu kaftanıyla, ayaklarını otlarla sardılar ![]() Ve Musab’ı; gökyüzü mavi mavi ağlarken defnettiler ![]() Gökten mavi damlalar düşüyordu ![]() O Musab’ki, sema O’nu sarıp sarmaladı ve içine aldı ![]() Ey Musab! Ölüm seni öldüremedi ![]() Öyleyse, Musab aramızda ölümsüzleşti ![]() Ey Gökyüzü! Bana da mavi mavi ağlar mısın? Peygamberimize benziyordu Musab bin Umeyr’ Müşrik ordusundan İbn-i Kâmia adında biri Peygamberimize saldırırken, Mus'ab bin Umeyr onun karşısına çıktı ![]() ![]() ![]() Mus'ab o esnâda; "Muhammed (aleyhisselâm) ancak resûldür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mus'ab bin Umeyr zırh giydiği zaman, Peygaberimize benzediği için müşrikler onu şehîd edince Peygamberimizi ödürdüklerini zannetmişlerdi ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resûlullah efendimiz, Mus'ab bin Umeyr'i şehîd olmuş görünce, başı ucuna dikilerek Ahzâb sûresinden: "Mü'minlerden öyle yiğitler vardır ki, onlar Allah'a verdikleri sözde sadâkat gösterdiler ![]() ![]() ![]() - Allah'ın Resûlü de şâhittir ki, siz kıyâmet günü Allah'ın huzûrunda şehîd olarak haşrolunacaksınız ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Gökyüzü Mavi Ağlar. |
![]() |
![]() |
#2 |
fatmanur
|
![]() Cevap : Gökyüzü Mavi Ağlar."ballar balını buldum kovanım yağma olsun" diyordun EY MUSAB!!! ama biz seni anlayamadık ki ![]() ![]() ![]() en sevdiğim sahabi ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH razı olsun paylaşım için
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|