01-30-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sonbahar Böreği
Sonbahar Böreği
Malzemeler- 3 adet yufka
- 3 adet soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 300 gr kıyma
- 3 adet haşlanmış patates
- 4 adet havuç
- Tuz, karabiber
İçi için : - 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
Üzeri için : - 2 adet yumurta sarısı
- Çörek otu, susam
Bir adet soğanı yemeklik doğrayıp, 1/3 su bardağı sıvı yağda hafif soteliyoruz ve üzerine kıymayı ekleyip sotelemeye devam ediyoruz Tuz, karabiber ve arzuya göre 300 gr kadar dilimlemiş mantar ilave edip, 2 dakika kadar sonra ocağın altını kapatıyoruz Ayrı bir yerde bir adet bir soğanı yemelik doğrayıp 1/3 su bardağı sıvı yağda hafif soteliyoruz ve üzerine küçük küçük doğradığımız patetesleri, tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alıyoruz Kalan bir adet soğanı, kalan 1/3 su bardağı sıvı yağda soteliyoruz ve rendelediğimiz havuçlarımızı ekleyip, 2 dakika kadar sonra ocaktan alıyoruz
Tüm iç malzememizi bu şekilde hazırladıktan sonra, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı sütü iyice çırpıyoruz
Bir adet yufkamızı düz bir zemine serdikten sonra üzerine sütlü karışımımızdan sürüp kıymalı harcı yayıyoruz İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerine yerleştirip, sütlü karışımımızdan sürüyoruz ve patatesli harcımızı yayıyoruz Son yufkamızıda aynı şekilde yerleştirip sütlü karışımdan sürüyoruz ve havuçlu harcımızı yayıyoruz Rulo şeklinde sarıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz ( Tepsime sığmadığı için ben ortadan ikiye keserek, fırın tepsisine aldım ) Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, ve çörek otu ve susam serpiyoruz Önceden ısıttığımız 200 derece fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz Sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz
|
|
|