![]() |
Sonbahar Böreği
Sonbahar Böreği
Malzemeler
Tüm iç malzememizi bu şekilde hazırladıktan sonra, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı sütü iyice çırpıyoruz. Bir adet yufkamızı düz bir zemine serdikten sonra üzerine sütlü karışımımızdan sürüp kıymalı harcı yayıyoruz. İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerine yerleştirip, sütlü karışımımızdan sürüyoruz ve patatesli harcımızı yayıyoruz. Son yufkamızıda aynı şekilde yerleştirip sütlü karışımdan sürüyoruz ve havuçlu harcımızı yayıyoruz. Rulo şeklinde sarıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. ( Tepsime sığmadığı için ben ortadan ikiye keserek, fırın tepsisine aldım. ) Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, ve çörek otu ve susam serpiyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz. http://www.hayatintakendisi.com/wp-c...3329-thumb.jpg |
Cevap : Sonbahar Böreği
çok güsel yhaaaaaa
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.