![]() |
Şükür Defteri |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Şükür Defteriİnsanların en zayıf yönlerinden biridir unutmak ![]() Yaşadıkça, sayılamayacak kadar çok insanla muhatap olur, bir o kadar da olayla karşılaşırız ![]() Yaşadıklarımız, adeta her yeni olaya ve yeni insanlara yer açmak üzere hafıza arşivimize kaldırılır ![]() Çoğu kez de kendi ellerimizle inşa ettiğimiz hayat apartmanının yıkılışını izler, bazen de altında inleriz ![]() Sonra da hiç yaşamamışçasına bütün yaşadıklarımızı “nisyan”a terk edip, “isyan”la uğraşırız ![]() Ne tuhaf değil mi? Bir defter tutuyorum uzun zamandır ![]() ![]() ![]() ![]() Olumlu ya da olumsuz her dakikanın şükrünü bilincime kazımak için yazıyorum bu deftere ![]() “Farkında olduğumun bilincini” hissedip şükretmek için yazıyorum O’na ![]() Karamsarlıktan, umutsuzluktan, bedbinlikten kurtulmak için şükürlerimi yazıyorum O’na ![]() Haddimi aşmamayı kendime hatırlatmak için en olumsuz olaylarla ilgili bile şükredilecek yönleri buluyor ve defterime yazıyorum: “Bugün de evime sağ salim geldim, çok şükür… ![]() ![]() Yazmayı ihmal etmeseydim şükür defterim şimdiye dek ciltler dolusu olurdu ![]() ![]() Neler yazıyorum neler: Sahip olduklarımdan dolayı yazdığım şükürlerden tutun da sahip olmadığım ya da olamadıklarım için de bölümler var defterimde ![]() ![]() Söz gelimi; Yaşıyorum: Çok şükür Ellerim-ayaklarım var: Çok şükür Sağlıklıyım: Çok şükür Dilim var, konuşabiliyorum: Çok şükür Düşünüyorum, aklım var: Çok şükür Hissediyorum, kalbim var: Çok şükür Sevenlerim var: Çok şükür Sevdiklerim var: Çok şükür Dostlarım var: Çok şükür Kendi çapımda özgürüm: Çok şükür Zengin değilim: Çok şükür Bazen de bu topraklar için şükrettiklerim var ![]() Ve… Bu bayrama da kavuşturduğu için yazıyorum ![]() Sonsuz şükürler sana ey Rabbim ![]() Size de tavsiye ederim ![]() B ![]() Yeni Asya |
![]() |
![]() |
|