01-16-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Baklava
BAKLAVA
Malzemeler:
1 paket 4 numara baklavalık phillo yufka 2 bardak ceviz 1 bucuk çubuk tereyağı (150gr) Şerbeti için: 3 bardak seker 2 bardak su Yarim limonun suyu Yapılışı:
- Önce şerbeti kaynatıp bir kenarda iyice soğumaya bırakın

- Cevizi makineden geçirin
İçine arzu ederseniz değişir bir tat için, 1/4 su bardağı tozşeker, yarim cay kaşığı toz tarçın ilave edin
- Baklavalık yufkalarınızı ortadan ikiye bölüp borcam kalıba tam yerleşecek boyuta getirin
Yarim yufkaları önce üst üste getirin, sonra üçe bölüp ilk kısmını tepsiye yerleştirin
- Üstüne cevizli karışımın yarısını yayın
Sonra diğer üçte bir yufkaları koyup kalan cevizi ekleyin En son kalan yufkaları da üstüne kapatın
- Keskin bir bıçakla baklava şeklinde kesin
- Kızdırılmış yağı baklavanın üstüne döküp 350F (175C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Ilındıktan sonra şerbetini dokun Üstünü tamamen kapatmayın, yoksa baklavanız yumuşar
|
|
|