ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baklava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=62743)

Şengül Şirin 01-16-2009 04:38 PM

Baklava
 
BAKLAVA
Malzemeler:
http://www.kekevi.com/_themes/copy-o...1/aaxibul1.gif1 paket 4 numara baklavalık phillo yufka http://www.kekevi.com/_themes/copy-o...1/aaxibul1.gif2 bardak ceviz http://www.kekevi.com/_themes/copy-o...1/aaxibul1.gif1 bucuk çubuk tereyağı (150gr) http://www.kekevi.com/_themes/copy-o...1/aaxibul1.gifŞerbeti için: http://www.kekevi.com/_themes/copy-o...1/aaxibul1.gif3 bardak seker http://www.kekevi.com/_themes/copy-o...1/aaxibul1.gif2 bardak su http://www.kekevi.com/_themes/copy-o...1/aaxibul1.gifYarim limonun suyu Yapılışı:
  1. Önce şerbeti kaynatıp bir kenarda iyice soğumaya bırakın.
  2. Cevizi makineden geçirin. İçine arzu ederseniz değişir bir tat için, 1/4 su bardağı tozşeker, yarim cay kaşığı toz tarçın ilave edin.
  3. Baklavalık yufkalarınızı ortadan ikiye bölüp borcam kalıba tam yerleşecek boyuta getirin. Yarim yufkaları önce üst üste getirin, sonra üçe bölüp ilk kısmını tepsiye yerleştirin
  4. Üstüne cevizli karışımın yarısını yayın. Sonra diğer üçte bir yufkaları koyup kalan cevizi ekleyin. En son kalan yufkaları da üstüne kapatın.
  5. Keskin bir bıçakla baklava şeklinde kesin.
  6. Kızdırılmış yağı baklavanın üstüne döküp 350F (175C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra şerbetini dokun. Üstünü tamamen kapatmayın, yoksa baklavanız yumuşar.

FBMH1907 01-18-2009 09:08 PM

Cevap : Baklava
 
canım çekti yha:):)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.