![]() |
Danimarkalı Genç Kız.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Danimarkalı Genç Kız..![]() Herkes gibi o da sarı saçlı, mavi gözlüydü, hem de fidan gibiydi ![]() ![]() ![]() ![]() On sekiz yaşma gelince İzmirli bir Türk'le evlendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atlattığı kalb krizinden eser yoktu anıma şimdi teşhisi konamayan bir hastalığa yakalanmıştı, kemikleri kolayca kırılıyordu ![]() Böylece ayrılma, pardon boşanma mazereti de ortaya çıktı ![]() Charlotte bir ameliyattan ötekine koşarken annesi de Öldü ![]() ![]() ![]() ![]() Her ameliyattan sonra küçücük evinde yalnız yaşar, "Bu son!" derdi ![]() ![]() Bir gün kapısını Nurgül çaldı ![]() ![]() Nurgül'e göre komşusu çok cana yakın, sevimli bir kızdı ![]() ![]() ![]() ![]() Günler böyle geçerken, bir gün telefon çaldı, Charlotte: - Nurgül artık yaşama gücüm kalmadı, evdeki ilaçların hepsini içtim, elveda! Nurgül beyninden vurulmuştu, bağırıyor: "Charlotte, Charlotte!" Ses yok, telefon kapanmıştı ![]() Hemen polisi aradı: "Lütfen, acele edin, arkadaşım intihar ediyor, adres ![]() ![]() ![]() Belki üç dakika sonra siren sesleri duyuldu ![]() ![]() ![]() Ertesi gün Nurgül hastaneye koştu: "Acaba? ![]() ![]() Onun ölüm haberiyle karşılaşmak istemiyordu ![]() ![]() - Charlotte? ![]() ![]() - Ooo Charlotte mu, çok iyi, çok iyi ![]() ![]() ![]() Alay mı ediyordu? - Ciddi misin? - Elbette ![]() Beraberce bir odadan içeri girdiler, Nurgül ağlıyordu ![]() - Sen benim anam mısın, bacım mısın? Neden bana sahip çıkıyorsun? Nurgül gözyaşlarını sildi: - Sana nasıl yardımcı olabilirim? Aynı ses tonuyla: - Hiçbir şeye ihtiyacım yok, sadece konuşan birisine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sefer Charlotte gözlerini siliyordu ![]() - Her gün geleceğim, belki yarın hastahaneden çıkarsın, hep beraber olacağız ![]() Yarınlar birbirini kovaladı, kontroller, kontroller ve nihayet acı teşhis kondu: Kan kanseri ![]() Hayret, Charlotte birdenbire canlandı: - Artık çok yaşamam! Öleceğine seviniyordu ![]() Nurgül irkildi: "Ölümü bu kadar Özlemek, hayattan bu kadar nefret etmek ![]() ![]() ![]() - Nurgül çok daldın, yoksa ![]() ![]() ![]() - Ölüm, dünya şehrinden ahiret yurduna göçmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerini lambaya dikmiş sayıklar gibi konuşuyordu ![]() - Anlat Nurgül anlat, lütfen devam et, ben senin inandığın Allah'a inanıyorum, ne olur anlat ![]() Artık o andan itibaren Charlotte Tuba oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Eskiden sohbetler havadan, sudandı, şimdi bu hastahane odası medreseye dönmüştü: Kitaplar, dergiler ![]() ![]() ![]() Hastahane personeli bir Türk'le, bir Danimarkalınin bu derece samimiyetine gıpta edip, memnun oluyordu, bütün kapılar Nurgül'e açılmıştı ![]() Tuba'nın dilinden Allah kelimesi düşmüyordu: - Allah, Allah ![]() ![]() ![]() Neş'e dolu gözleriyle arkadaşına baktı: - Nurgül, biliyor musun, artık ölümden korkmuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onların ağlamaları bile eğlenceleriydi ![]() Tuba'nın günleri kelime-i şehadet getirmekle, Allah'ı zikretmekle geçiriyordu ![]() Vefat ettiğinde sarı bir gül demeti gibi yatağindaydı ![]() - Ya Rab, topraktan bu güzel cesedi nasıl yarattın, ve bu güzel vücudu nasıl toprak yapacaksın? Sen Kudret sahibisin herşeye gücün yeter! Charlotte müslümandı Ya Rab, şehadet ederim ![]() ![]() Hekimoglu Ismail ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|