Isırgan Yemeği |
10-21-2008 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Isırgan YemeğiISIRGAN YEMEĞİ Kendiliğinden yetişen ısırgan otundan yapılan yemeğin tarifi Rize/Çayeli'nden alınmıştır:sm_cool: MALZEMELER 500 gram ısırgan 2 yemek kaşığı mısır unu 2 yemek kaşığı buğday unu 2 adet taze soğan nane,tuz, karabiber Nane, 5-6 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ pulbiber Yapılışı; Isırgan ayıklanır, çok güzel yıkanır , kaynayan az tuzlu suda haşlanır içine mısır unu ve buğday unu katılır blandırla iyice ezilir biraz kaynatılıp ateşten alınır Muhallebi kıvamında olacak , içine taze soğan, sarımsak ,nane, katılır üerine eritilmiş tereyağ ve kırmızı biber gezdirilip servis yapılır NOT :Lezzet olarak herkes sevmeyebilir ama şifa, niyetine ilk baharda muhakkak hiç değilse bir sefer yenmesi gerekir Bence tadı fena değilAma çok güzelde değilAma çok şifalı imiş
__________________
Bıçak soksan gölgeme, Sıcacık kanım damlar Girde bak bir ülkeme: Başsız başsız adamlar NFK GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
|
Cevap : Isırgan Yemeği |
10-21-2008 | #2 |
[KAPLAN]
|
Cevap : Isırgan YemeğiFarklı lezzetlere her zaman açığımdır Az çeşit çorba seviyor olsam bile, birçok çeşit çorba tatmışımdır Bu çorbayı da önümüzdeki günlerde test edeceğimden şüpheniz olmasın :) Paylaşımınız için teşekkürler Sevgili Gökkuşağı |
Cevap : Isırgan Yemeği |
10-22-2008 | #4 |
haticee
|
Cevap : Isırgan Yemeğigüzele benziyo ama ısırgan yakıcı bir ot değilmiydi |
Cevap : Isırgan Yemeği |
10-22-2008 | #5 |
GöKKuŞaĞı
|
Cevap : Isırgan YemeğiEvet tutarsan yakar hemde çokk:DAma haşlıyorsun ya o zaman yakıcılığı gidiyor heralYani ağzın yanmaz korkma:D
__________________
Bıçak soksan gölgeme, Sıcacık kanım damlar Girde bak bir ülkeme: Başsız başsız adamlar NFK GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
|
Cevap : Isırgan Yemeği |
11-09-2008 | #8 |
bonsoir
|
Cevap : Isırgan YemeğiIsırgan otunu ,ıspanak gibi de pişirebilirsinizVeya böreğinide yapabilirsiniz Çok güzel oluyor ,tavsiye ederim:56:58 |
|