Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keşkek

Keşkek

Eski 09-28-2008   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Keşkek



Keşkek
Buğdayı geceden bol suyla ıslatın Ertesi gün, önceden 2 saat suda beklettiğiniz gerdanı, soğanı, 2 tatlı kaşığı tuz ve karabiberle suda haşlayın Etin iyice pişmesini sağlayın Eti soğuttuktan sonra uzun parçalara bölün Buğdayı süzün Gerdan suyunu kaynatın Buğdayı ilave edin Ara ara karıştırarak buğdayı pişirin Ayıkladığınız et parçalarıyla pişirin Servis tabağına alın

Malzemeler 8 Kişilik
* 1 adet bütün gerdan eti
* Yarım kg aşurelik buğday
* 125 gr tereyağı
* 1 adet soğan
* 3 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Keşkek

Eski 10-09-2008   #2
bonsoir
Varsayılan

Cevap : Keşkek



Bolu yöresinde ,özellikle bayramlarda ve düğünlerde pişirilen çok güzel bir yemektirEt yerine tavuk kullanılırAkşamdan ıslatılan buğday ,tavukla birlikte haşlanır Beraber haşlanan tavuk ve buğdayı büyük tahta kaşıkla iyice ezerler ve tavuğun kemiklerini ayırırlarsakız kıvamına gelince ezme işlemine son verirlerServis tabağına alınan keşkek üzerine tereyağı gezdirilir ve karabiber serpilerek ,yufka ekmekle servis yapılır:notworthy:
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.