ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Keşkek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=56583)

Şengül Şirin 09-28-2008 03:47 PM

Keşkek
 
Keşkek
Buğdayı geceden bol suyla ıslatın. Ertesi gün, önceden 2 saat suda beklettiğiniz gerdanı, soğanı, 2 tatlı kaşığı tuz ve karabiberle suda haşlayın. Etin iyice pişmesini sağlayın. Eti soğuttuktan sonra uzun parçalara bölün. Buğdayı süzün. Gerdan suyunu kaynatın. Buğdayı ilave edin. Ara ara karıştırarak buğdayı pişirin. Ayıkladığınız et parçalarıyla pişirin. Servis tabağına alın.

Malzemeler 8 Kişilik
* 1 adet bütün gerdan eti
* Yarım kg. aşurelik buğday
* 125 gr. tereyağı
* 1 adet soğan
* 3 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

bonsoir 10-09-2008 09:55 PM

Cevap : Keşkek
 
Bolu yöresinde ,özellikle bayramlarda ve düğünlerde pişirilen çok güzel bir yemektir.Et yerine tavuk kullanılır.Akşamdan ıslatılan buğday ,tavukla birlikte haşlanır .Beraber haşlanan tavuk ve buğdayı büyük tahta kaşıkla iyice ezerler ve tavuğun kemiklerini ayırırlar.sakız kıvamına gelince ezme işlemine son verirler.Servis tabağına alınan keşkek üzerine tereyağı gezdirilir ve karabiber serpilerek ,yufka ekmekle servis yapılır....:notworthy:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.