Kerpiçle verilen cevap !!! |
|
|
#1 |
|
bonsoir
|
Kerpiçle verilen cevap !!!FELSEFECİYE VERİLEN CEVAP (Üç hassas soru sordu, hiç unutamayacağı cevaplar aldı )Şems-i Tebrizi hazretleri öğrencilerine kerpiçle nasıl teyemmüm alınacağını öğretiyordu O sırada bir grup felsefeci geldi ve 3 soru sormak istediklerini bildirdiler Şems-i Tebrizi "buyrun sorun"dedi![]() İçlerinden birini başkan seçtiler Hepsinin adına o soracaktı soruları Sormaya başladı:Allah var dersiniz ama görünmez,gösterde inanalım ![]() ![]() Şems-i Tebrizi" öbür sorunuda sor"dedi Şeytan ateşten yaratıldığını söylersiniz,sonrada ateşle ona ateşle azap edilecek dersiniz;hiç ateş ateş e azap eder mi???dedi Şems-i Tebrizi öbür sorunu da sor buyurdu![]() ![]() Ahirette herkes hakkını alacak,yaptıklarının cezasını çekecek diyorsunuz Bırakın insanları canları ne istiyorlarsa onu yapsınlar:karışmayın![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Şems-i Tebrizi Hazretleri elindeki kuru kerpici adamın kafasına vurdu Soru sormaya gelen felsefeci derhal zamanın kadısına gitti şikayetçi oldu Ve"Ben ona soru sordum,o bana kerpiçle vurdu dedi Şems-i Tebrizi de " Bende cevap verdim :" Dedi Kadı bu işin açıklamasını istediŞems-i Tebrizi şöyle açıkladı:: Efendim,bana "Allah tealayı göster de inanayım dedi Şimdi bu felsefeci başının ağrısını göstersin de görelim !!Felsefeci "ağrıyor ama gösteremem "dedi![]() Şems-i Tebrizi açıkladı:İşte Allah ta vardır ama görünmez!! Yine bana şeytana ateşle nasıl azap edileceğini sordu Ben buna toprakla vurdum![]() Toprak başını acıttı Halbuki kendi vücudu da topraktan yaratılmadımı![]() Yine bana "Bırakın herkes her istediğini yapsın dedi Bundan dolayı bir hak olmaz "dedi Benim canım onun başına kerpiçle vurmak istedi![]() ve vurdum Niçin hakkını arıyor??Aramasaya! Bu dünyada küçük bir mesele için hak aranırsa sonsuz ahiret hayatında niçin hak aranmasın??"KENDİ KENDİNE İNANMAYAN HER ZAMAN YALAN SÖYLER !!!!:notworthy: nietzsche alıntı ![]() ![]() |
|
|
|