![]() |
Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!! |
![]() |
![]() |
#46 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Çocuğuna Dini Öğretmezse Evliyâ zatlardan “İbrâhim Tennûrî”hazretleri, bir sohbetinde; - Kardeşlerim,“Îman”ve “Îtikat” bilgilerini, namaz kılmasını ve namazda okunacak Fâtiha sûresini, hemen öğrenmek, kadın erkek her müslümana “Farz”dır, buyurdu ![]() Ve ekledi: - Bunları çocuklarına öğretmek de ana babalara “Farz”dır ![]() Sordular: - Farz, ne demek efendim? - Farz, Allahü teâlânın “Emirleri” demektir ![]() - Pekii anne baba, bunları çocuklarına öğretmezlerse efendim? - Öğretmezlerse çok fenâ olur ![]() - Nasıl yâni? - Şöyle ki; evlenecek yaşa gelen bir müslüman evlâdı, bunları bilmez, öğrenmeye de önem vermez, birinci vazîfe olduğunu kabul etmezse, “Îmanı gider” ![]() - Yâni kâfir mi olur? - Evet ![]() ![]() - Ya öğretirlerse hocam? - Çocuklarına islâmiyeti öğreten anne babalara müjdeler olsun ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!TANRI MİSAFİRİ Evvel zaman içinde Batıda Yotan diye bir köy varmış ![]() ![]() ![]() ![]() Gel zaman git zaman bizimkisi bir gün ölmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O akşam imam Nazmi efendi, müezzin Mustafa efendi tüm cemaat aynı rüyayı görmüşler ![]() ![]() ![]() ![]() "Kardeşim sen nasıl bir dua ettin ki bu imansız Allah katında bu kadar iyi bir yere gitti" İsmail efendi: "Vallahi ben bir şey yapmadım, Rahmetliyi gömdüm ![]() "Allahım soğuk kış gecelerinde, sıcak yaz günlerinde insanlar kapıyı çaldı ve biz 'Tanrı misafiriyiz' dediler, ben de senin misafirlerini en iyi şekilde ağırladım ![]() ![]() Ben sana ilk defa bir misafir yolluyorum sen de benim güvenimi boşa çıkarma! dedim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Size Hizmet Edenleri Hep Hatırlayın ![]() ![]() ![]() Bir pastanın üç otuz paraya satıldığı günlerde 10 yaşında bir çocuk pastaneye girdi ![]() ![]() ![]() ![]() -Çikolatalı pasta kaç para ?' -50 Cent ![]() Çocuk cebinden çıkardığı bozukları saydı ![]() -Peki, Dondurma Ne Kadar ?' -35 Cent ![]() ![]() Dükkanda yığınla müşteri vardı ve kız hepsine tek başına koşuşturuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk parasını bir daha saydı ve -Bir dondurma alabilir miyim, lütfen ?' dedi ![]() Kız dondurmayı getirdi ![]() öteki masaya koştu ![]() ![]() Fişi kasaya ödedi ![]() ![]() gözyaşları temizleyecekti ![]() 15 Cent'lik bahşiş duruyordu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Evvel Zaman içinde Memleketin Birinde 90 yaşlarında fakat çok dinç ve genç görünümlü bir adam yaşarmış? çevresinde bulunan herkes ona çok özenir ve sorarlarmış 'bu gençliğin sırrı nedir' diye ![]() ![]() ![]() ![]() Düşünmüş nasıl anlatırım bu sırrımı kolayca herkese ![]() ![]() "Bu davette size sırrımı açıklayacağım” demiş ![]() ![]() ![]() ![]() -"Hatun, şu kilerde bir karpuz getirir misin bize sana zahmet! ![]() ![]() ![]() " Bu olmamış hanım, güzel çıkmayacak, başka getirir misin bir zahmet" demiş ![]() ![]() ![]() “ Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tane getirir misin “ demiş, Başka istemiş? ![]() ![]() Neyse misafirleri ve de siz Aziz okuyucuları sıkmamak için !!! Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş, misafirlere ikram edilmiş? ![]() ![]() ![]() mı?? Herkes birbirinin yüzüne bakmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beni sizin önünüzde mahcup duruma düşürmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Niyet hâlis olunca…
Büyük VelîlerdenBehâeddîn-i Buhârî hazretleri, bir dostunun evinde sohbet ediyordu ki, bir ara; - Bir genç, “Tirmiz”den yola çıktı ![]() ![]() ![]() Ordakiler, bu sözden bir şey anlamadılar ![]() Sohbet devam ediyordu ki, kapı önünde “bir atlı” gelip âniden durdu ![]() Ve şaşkın bir vaziyette göz attı etrafa ![]() Hâce hazretleri seslendi pencereden: - Aradığın burada ![]() Genç adam, attan inip içeri girdi ![]() Büyük Velî, sordu ona: - Yolculuk ne tarafa evlâdım? - Tirmiz’den geliyorum efendim ![]() ![]() ![]() - Peki, burada niçin durdun? - Bilmiyorum efendim ![]() ![]() - Nasıl oldu, anlatsana ![]() - Tirmiz’den yola çıkınca, atım, başını bu belde istikametine doğru çevirip, sür’atle koşturmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük Velî buyurdu ki: - Niyetin hâlismiş evlâdım ![]() Ve şefkatle bir nazar etti gence ![]() "Dünya sevgisi" çıkıp gitti kalbinden ![]() Delikanlı, aradığı “gerçek rehber”i bulmuştu ki, dünyada bundan büyük bir “nîmet” yoktur ![]() Ve olamaz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Allahın sevdiği kullar |
![]() |
![]() |
#51 |
b@ron
|
![]() Allahın sevdiği kullarAllah (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Al bu listede adı geçenlere benden selam götür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hele der bi safa gireyim vaazı bitince Allahı tealanın selamını verir giderim ![]() der Saf'ta dururken yanında bir ihtiyar amcanın uyukladığını farkeder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bak bu vaaz veren hoca çok değerli bir insandır vaazı dinle, uyuklama der ![]() ihtiyar amca kafayı sallar ve tekrar gözleri dalar , uyuklamağa başlar ![]() aynı şekilde hızır(a ![]() ![]() ![]() Hızır a ![]() ![]() ![]() ![]() _ Eeee Hızır ![]() ![]() ![]() ![]() Hızır a ![]() ![]() ![]() Hocanın vaazı bitince ona da Allahu teala'nın selamını söyler ve ayrılır oradan ![]() Daha sonra Allah-u Tealanın yanına çıktığında sorar, Hızır(a ![]() ![]() _Yarabbim verdiğin listedeki herkese selamını söyledim fakat en son o camideki ihtiyar kimdir ![]() der Alah-u Teala derki _Ya Hızır ben seni, benim sevdiğim kullara gönderim ![]() ![]() der ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
acyesyehguunl
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!"Benim Evimi Yıktın" Birgün resmi elbiseli, iri yarı, heybetli bir adam geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Efendim, arkadaşları dışarı çıkarın, sizinle gizli bir şey görüşmek istiyorum" dedi ![]() Bediüzzaman adama dönerek: "Ne söyleyeceksen burada söyle, bunlar yabancı değiller ![]() Kör Hüseyin Paşa bir aşiret reisiydi ve Bediüzzamanla görüşmek için Patnos an kalkmış gelmişti ![]() ![]() "Efendim, bu benim malımın zekatıdır, talebelerinle afiyetle harcarsın" dedi ![]() Bediüzzaman cevaben: "Paşa, sen bilmez misin zekatın başka yere taşınması dinen caiz değildir ![]() "Efendim, çevremdeki fakirlere zekatımı dağıttım, bu sizin içindir ![]() "Benim zekata ihtiyacım yok, hem ben zekat ve hediye kabul etmiyorum ![]() Kör Hüseyin Paşa, mahcup bir şekilde altınları tekrar kemerine soktu ve şöyle dedi: "Efendim, sizden bir ricam olacak ![]() ![]() ![]() Bediüzzaman celallendi, yerinden doğruldu, kaşlarını çattı: "Paşa! Aklını başına al, kimi kime vurduracaksın ![]() Paşa: "Efendim, ben bu konuda kararlıyım ![]() ![]() "Paşa, eğer Müslüman kanının dökülmesine sebep olursan Allahın huzurunda sorumlu olursun ![]() ![]() Paşa Bediüzzamana adeta yalvararak: "Seyda, ben bu kadar hazırlık yaptım, şimdi askerime ne cevap vereceğim?" Bediüzzaman: "Aşiretine ve askerine mahcup ol, ama yarın Allahın huzurunda rezil olma ![]() Kör Hüseyin Paşa, dizüst oturduğu yerden kalktı, elini dizine vurarak, "Seyda, sen benim evimi yıktın, sen benim evimi yıktın" diye söylene söylene gitti ![]() Ve Vandan asker, top, tüfek neyi versa alıp gitti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Çok güzel bir paylaşım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!A L L A H D E M E K Fakir bir genç, padişahın kızına aşık olmuş
![]() ![]() ![]() ![]() Fakir genç, denileni yapmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derviş, gencin devrin büyüklerinden olduğunu söylemiş ![]() ![]() Derdin ne? Ne istersin?” demiş ise de, genç, padişaha karşı da “Allah” demekten vazgeçmemiş ![]() ![]() Derviş akşam gencin yanına gelmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben başka birisinin hatırı için Allah dedim, Allah devrin padişahını ayağıma getirip, benim gibi miskin bir gence kendi kızını teklif ettirdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İnsanlardan kaldırılacak olan ilk ilim huşu'dur |
![]() |
![]() |
#56 |
b@ron
|
![]() İnsanlardan kaldırılacak olan ilk ilim huşu'dur![]() Ebu'd-Derda radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm ile beraberdik Gözünü semaya dikti Sonra: "Şu anlar, ilmin insanlardan kapıp kaçırıldığı anlardır
Öyle ki, bu hususta insanlar hiçbir şeye muktedir olamazlar!" buyurdular Ziyad İbnu Lebid el-Ensari araya girip: "Bizler Kur'an'ı okuyup dururken ilim bizlerden nasıl kapıp kaçırılır? Vallahi biz onu hem okuyacağız, hem de çocuklarımıza, kadınlarımıza okutacağız!" dedi Resulullah da: "Anasız kalasın, ey Ziyad, ben seni Medine fakihlerinden sayıyordum (Bak) işte Tevrat ve İncil, yahudilerin ve nasranilerin elinde, onların ne işine yarıyor (sanki onunla amel mi ediyorlar)?" buyurduCübeyr der ki: "Ubade İbnu's-Samit radıyallahu anh'a rastladım Kardeşin Ebu'd-Derda ne söyledi, işittin mi? dedim Ve ona Ebu'd-Derda'nın söylediğini haber verdim bana: "Ebu'd-Derda doğru söylemiş, dilersen kaldırılacak olan ilk ilmin ne olduğunu sana haber vereyim: İnsanlardan kaldırılacak olan ilk ilim huşu'dur Büyük bir câmiy e girip huşu üzere olan tek şahsı göremiyeceğin vakit yakındır!" dedi" |
![]() |
![]() |
|