![]() |
Gidişin Bir İntihar Bende |
![]() |
![]() |
#1 |
hayko26
|
![]() Gidişin Bir İntihar BendeBir gün söz bitti Yorgun kuslar gelip gitti aramizdan Hiç farketmedik ![]() ![]() ![]() Gök de gitti Kalakaldik ![]() ![]() ![]() içimizde bulutlar ![]() ![]() ![]() Çoktandir, kendime yorgunum Bir de sana Yagdi yagacak bir bulut gibi Yüzümde hüzün ![]() ![]() ![]() Çiçeklere su ver ![]() Disari çik Dostlara merhaba de gibi siradanliklar ![]() ![]() ![]() bütün gün açik kalan bir kapi Yüregim bir baska açilir Akdeniz’e dellenir baliklar,martilar pesinden gelir ![]() ![]() ![]() -daha bir severim seni- Duyarim içimde, bir sarmasik gibi büyüdügünü ![]() ![]() ![]() sen çocuktun sevdamla ben büyüttüm seni ![]() ![]() ![]() Oysa Siradan seyler söylüyoruz artik ![]() Bir suyun kugu boynunu vurmak gibi Her aksam yeniden o hüznü duymak ![]() ![]() ![]() Su ve hüzün Hüzün ve yüzün ak Kagitlar kadar ak Bir sevdanin Kugu boynunu vurmak ![]() ![]() ![]() Yüzünde zamansiz o açan nergis Gecikmis zamanlarin telasi Uçurum ellerinde açan günesler ![]() ![]() ![]() Kaç kus sürüsü kaçirdi ellerim Kaç bahar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüregim bir sevdaya düsük yapti Yüzün Yüzünde bir yediveren zulüm Bir yaprak dökümü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir hüzün kokardi koynunda ![]() ![]() ![]() Aska küsmüs kadinlar gibi Kendi bedeninden utanirdi Yarim kalan sevismelerde ![]() ![]() ![]() Bir ölümün solgun alfebesiydi ![]() ![]() ![]() Eski aliskanliklarina bagli bu kent gibi Tutuksun kendine ![]() Paramparça uçurum yüzüne düsen (kendi geçmisin ![]() ![]() ![]() alip basini gidecektin birikti durdu uzak kentlerin özlemi ![]() -ne burda ne ordaydin- (aldigin yaralarla kaldin ![]() ![]() ![]() hep unutmak istediklerindi hatirladiklarin ![]() ![]() ![]() gözgöze gelmekten kaçtigin çilginligin aykiriligin kaçinci senfonisi ironik ![]() ![]() ![]() oysa senin dilinde unutulmus bir nihavent sarki kedehinde delilige davetkar rakin ![]() ![]() ![]() geceye sigmiyorsun yüregin isyan yüregin tekbasina ![]() ![]() ![]() tekbasina kalabaligin ![]() ![]() ![]() artik bir dili geçmis zamansin hangi isyani yazacaksin, kediler senfonisine ![]() ![]() ![]() af bekleme kendi sürgününden bir nebze dur kendi infazinin seyircisi ol ![]() ![]() ![]() o yalnizlik katarina ilk bindigin yerdesin hala hala sevdalisin ![]() ![]() ![]() anlamin çok ötesine düstü söz ![]() ![]() gücenik ken di ne ![]() ![]() ![]() eskimis bunca yorgunlugu sevmelerin ![]() ![]() ![]() -bir sevgi nasil asildi boydan boya- gün mü gece mi hangisini vurusun sirtina yalnizligin kiyilarinda kendimi giyindim atesler yaktim dagbaslarima korkularima Akdeniz’i örtündüm korkuya konustum sonra sustum Ölümüme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ve eskiyor alnim bir martinin telasli gölgesinde sarkilarim simdi yarali yilgin beklemelerde ki kapilar kapanali çok oldu soluksuz iklimleimize ![]() ![]() ![]() hep yargiliyor, o uzak kalabaliklar "müebbed hükümlü" kiliyor bizi kaçmak daha bir tutsakligim oluyor infazimiz ki aci zehir bir yesil ![]() ![]() ![]() yesiller de tutsak gayri yanlis nisan alislarda, tetik çekislerden ![]() ![]() ![]() gün sayilmamali gidenin ardindan eger vakit incelmisse ve karar gitmekse ![]() ![]() ![]() ayriliklarda yüzün bir uçurum siste bir gemi ![]() ![]() ![]() ![]() yüzün okyanuslara açilma sevasinda çekip gitme ![]() ![]() ![]() yürü git ![]() ![]() ![]() kendimden yeni bir eylül çikaririm belki uçurumsuz ![]() ![]() ![]() nasil olsa gidisin de intihar bende ![]() ![]() ![]() Zaman nasılda bölüyor bizi ![]() ![]() ![]() eksiklerimizi çıkarıyor ![]() ![]() ![]() kalanlarımızı toplayarak ![]() ![]() ![]() hatırlıyorum ![]() ![]() ![]() soğuktu denize karşı bir yerdeydik ![]() ![]() ![]() seninde benim gibi nefesinde buğu izleri vardı ![]() ![]() ![]() fincan tütüyordu gözlerinde ![]() ![]() sütlü çayının şeker kıvamını anlatıyordu soğuk üşümelerimiz ![]() ![]() ![]() gözlerin büyüyordu ![]() ![]() gidişin yüksek sesli bir intihar bende diyordun ![]() ![]() ![]() gidişin kuğuların boynuna ihanet ![]() ![]() oysa çarşılarda poşete sarılı tahrip gücü yüksek bir bomba gibi sebeblerimi söyleyemedim sana ![]() ![]() ![]() çünki korunaklı bir alanda fünyeyle imha edilmiş yanlarımdı onlar az evvel ![]() ![]() ![]() bir yerlerde adresini unuttuğum evleri aramak gibi bir şeydi ![]() ![]() ![]() çekip gitmek ![]() ![]() ![]() ![]() yürümek ![]() ![]() ![]() yine olanlar oldu ![]() ![]() ![]() yazdığım yazıdan aklımda kalanlar iki mısrayı geçmedi ![]() ![]() yine olanlar oldu ve ben yazdıklarımı kolu dokunmuş bir gömleğin kahve lekesi gibi kaybettim ![]() ![]() ![]() kaybettim ![]() ![]() ![]() kaybetmeyi göze almışken kaybetmeye alışkın yanlarımda isyana çıkıyor şimdi ![]() ![]() bölüneceğiz korkusu içimde ![]() ![]() ![]() tiktakları şarşörlü bir asker zaman ![]() ![]() zaman ![]() ![]() ![]() nasılda böldü bizi ![]() ![]() eksiklerimizi çıkararak ![]() ![]() kalanımızı sağa sola dağıtarak ![]() ![]() sen hala benden sende kalan yanlarımı istiyorsun ![]() ![]() ikimizi ikiyle çarparak ![]() ![]() ![]() yüksek sayılarla eşitliyorsun bizi ![]() ![]() aklım öyle karışıkki ![]() ![]() ayağa kalksam hangi şarkıyı söyleyeceğim acaba ![]() bilmiyorum ![]() ![]() sen telefon ettiğinde yoldaydım ben ![]() ![]() alışverişten döndüğümü söylüyordum sana ![]() ![]() eve doğru gideceğimi ![]() ![]() tutuk kelimlerim incitmişti seni ![]() ![]() zamanın bir cinayet olması incitmişti ![]() ![]() ![]() kırılmıştın ![]() ![]() beklemiştin beni ![]() ![]() ama benden çok uzakta biryerlerdeydin ![]() ![]() beklemiştin beni ![]() ![]() hiç girmediğim sokak aralarında ![]() ![]() siyahla beyaz birbirine karışırmı bilinmez ![]() ![]() sen geceyi sabah,a çalmıştın ![]() ![]() ellerinde renklerden arta kalanlar ![]() ![]() sen telefon ettiğinde ben yoldaydım ![]() ![]() sen incindiğini söylediğinde, kırıldığını anlatmaya çalıştığında ve uzak bir yerlerdeyken ![]() ![]() bir daha çağırırsam geleceğini söylüyordun ![]() ![]() söz gücenikti kendine ![]() ![]() sen incinmiştin ![]() ![]() ![]() beklemiştin beni ![]() ![]() ![]() ![]() ben tutuktum ![]() ![]() söz gücenmişti kendine ![]() ![]() ben bir yerlere kedilerin senfonisine hazırlanıyordum ![]() ![]() kendi isyanımı yazmaya alıştırıyordum kendimi ![]() ![]() ![]() oysa sen telefon ettiğinde yoldaydım ben ![]() ![]() kendi infazımı seyrediyordum sokakta cellatın gözlerine bakarak ![]() ![]() af bekliyordum kendi sürgünümden kendime, yalnızlık katarına bindiğim yerdeydim hala ve ![]() ![]() kalabalıklar müebbet hükümlü kılıyor beni ![]() ![]() kalbimde bir çarpıntı ![]() ![]() gecenin insan yüzünde oynaşan sesi ![]() ![]() ![]() korkuya batan adamlar ![]() ![]() ![]() adres değiştiren silah kaçakçıları ![]() ![]() bir telefondan bir telefona kırmızı ihbarlarla tetik üstündeki yeraltı gölgeleri ![]() ![]() kalabalıklar müebbet kılıyor BİZİ ![]() ![]() artık sen sen değilsin bende ben değilim ![]() ![]() ![]() hala sen ben,miyim bilmiyorum ![]() ![]() ve hala ben sen,misin ![]() ![]() hala bizi koruyabiliyormuyum yoksa çoktan ihbar ettimmi onuda bilmiyorum ![]() ![]() aklımdaki her kelime şişenin içinden çıkıyor bulanık ![]() ![]() ![]() aklımdaki her söz kendisiyle çarpışıyor savaşıyor ![]() ![]() kendimde bir savaş ![]() ![]() oysa ben senin gözlerinde yorgun bir general olmak isterdim ![]() ![]() sen beni kendi rejimimden olmayanlarla bıraktın ![]() ![]() ![]() asacaklarını bile bile ![]() ![]() gelme; gelme bana hırsızların işe gitmek için kadınlarını her gece son defa öpüp gittikleri saatlerde ![]() ![]() gelme elindeki fincanla ![]() ![]() çalma zilimi ![]() ![]() bir tutam tuz daha isteme benden içimdeki yarayı güzelleştiremiyorum ![]() ![]() belki herşey anlamıyla kalmalı ![]() ![]() tıpkı kırılan bir kolun içinde kalan kemik gibi ![]() ![]() koşarken düşüp dizleri kanayan kan sızan haylaz bir çoçuk gibi bırak sadece kabuk tutsun ![]() ![]() yoldan geçen bir kadın ağladığımı duyup öpsün yaramı geçer desin ![]() ![]() ![]() ve ben daha sonra bu kabuğu koparıp atabileyim yara hiç acımadan ![]() ![]() ve yara hiç bir iz bırakmasın bacağımda ![]() ![]() ![]() sadece aklımın bir köşesinde ince bir çizik ![]() ![]() el yordamıyla bulunan bir sızı olarak kalsın ![]() ![]() senden gitmeni ben istemiyorum ![]() ![]() istemesemde zamanı gelince gideceksin sen ![]() ![]() hiç olmazsa zaman hala iyilikle bakarken gözlerime ![]() ![]() hiç olmazsa diyorum hala zamanım varken ![]() ![]() kendi bacağıma kendim sürteyim bu kırık cam parçalarını ![]() ![]() kendim kanatayım ![]() ![]() yoldaki kadınlar öpsün yaramı güzelleştirsin ![]() ![]() ![]() tutunmasın gözyaşlarına yağmur damlalarının çatıdaki raksedişleri ![]() ![]() yıpranmış nevresimler gibi terastaki rüzgarlı havaların bir çamaşır ipiyle ![]() ![]() düşüncelerimin yalpalanışı hırpalanışı bu hiç bilmeyeceğin ![]() ![]() denizlerin şarkısını dinlemek istiyorum tek başıma ![]() ![]() boşluklarımı tekmelemek ![]() ![]() ![]() kendime olanımda yitti sen giderken ![]() ![]() ![]() artık aynalar yumruklarını sıkarak bakacak gözlerimin içine ![]() ![]() sen aklındakileri bana söyleyememiş olmanın ![]() ![]() ![]() daha söyleyecek çok şeyinin olduğunu hatırlatacaksın sürekli ![]() ![]() ben savaşın ortasında gözlerini bir bez parçasıyla kapatıp kurşuna dizdireceğim kendi askerlerimi kendi tüfekleriyle ![]() ![]() ben gözlerimi kapayacağım ![]() ![]() gözlerime denizler girecek ![]() ![]() aralıklı nefeslerimden denizin müzikleri ![]() ![]() ![]() bir çoçuğun elindeki kırılmış oyuncak neyse ![]() ![]() sende öylesin şimdi bende ![]() ![]() asla yatağıma almayacağım seni ![]() ![]() gittiğim her yere almayacağım ![]() ![]() artık bir sevdanın esmer tenli göğüsleri hangi ağlayışları emzirir bilmem ![]() ![]() suskunluklarımızı ![]() ![]() sarhoşluklarımızı ![]() ![]() yaşadıkça anlamsızlıklarımızı?? ![]() ![]() sen bir başkasının koltuk altına sıkıştırdığı bir gazete gibi yürürken caddede ![]() ![]() ![]() sen bir başkasıylayken ![]() ![]() ![]() ben kendime ucuz intiharlar seçeceğim ![]() ![]() ![]() sen kendini akdenize sevdirme çabalarında olacaksın ![]() ![]() pencerelerinden içeriye alma çabası çırpanacak içinde ![]() ![]() ![]() oysa ![]() ![]() ikimizde biliyoruzki sahil kenarındaki tüm martılar komalık oldu ![]() ![]() ![]() sen kendini akdenize sevdirme çabalarında olacaksın ![]() ![]() benim gözlerime girecek deniz ![]() ![]() boğulacağım ![]() ![]() ![]() ![]() garip tasarılarını kurduğum intiharlardan bir gerdanlıkmış gibi ![]() ![]() ![]() bilirsin tasarlanmışıda olur intiharların ![]() ![]() ![]() kendi sürgünlerinde ![]() ![]() kendi esirleri kendi darbeleri kendi ayaklanmaları kendileri ![]() ![]() oysa ben senin gözlerinde ihtilalden yeni çıkmış sakalı isyan büyümüş genç bir general gibi yorgun olmak isterdim ![]() ![]() ![]() sen beni benimle olmayanlara teslim ediyorsun ![]() ![]() ![]() öldüreceklerini bile bile ![]() ![]() ![]() sorgucular yerine sen giriyorsun gözleri kapalı penceresiz odalara ![]() ![]() ![]() sorgularımda sen varsın ![]() ![]() ![]() sigaralar söndürmüyorsun yüzümde ![]() ![]() ![]() ben içiyorum içerdeki dumanları ![]() ![]() ![]() ne tuhaf değilmi ![]() ![]() bir kuğunun cinayeti bu ![]() ![]() ![]() benim işlediğim ![]() ![]() ![]() bir telefonla faaliyetlerini üstlenen örgütler gibi telefonda söylüyorum bunu sana ![]() ![]() sen siyah atlarını kamçılıyorsun rüzgara karşı ![]() ![]() ![]() acelesin, telaş, az evvel şişenin içinden çıkan gibi bulanık bir görüntüsün ![]() ![]() sesinden bir kaç mısra ![]() ![]() ![]() ![]() sesinde bir şarkının kısa alıntısı ![]() ![]() ![]() hangisi bahar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hangisi ortası başlangıcın yazmı ![]() ![]() tırnaklarımın içinde birikecek kan sızıntıları kan pıhtıları ![]() ![]() ![]() ne kötü birini daha yüreğinden tırnaklarınla kazımak ![]() ![]() ![]() insan ne yapıyorsa kendine yapıyor derdi annem ne haklıymış ![]() ![]() ne doğruymuş babam susunca konuşulması gerekene gerek kalmaz demeleriyle ![]() ![]() öyle biçimlendiki herşey terkedişlerimmiş gibi sevdaları ![]() ![]() en anlamlı yerlerinde en sevdalı ![]() ![]() ![]() tüm kapılar açıktı ![]() ![]() ![]() öyle üşüdümki ![]() ![]() ![]() ciğerlerim buz tuttu ve kırıklarıyla acıtıyor canımı nefes alışlarım ![]() ![]() sen en karanlık köşelerimdesin hala ![]() ![]() ![]() gözlerimin girdiği karanlık köşelerde ![]() ![]() ![]() şimdi git mutlu bir hayatın olsun ![]() ![]() gideceksin ![]() ![]() ben git demesemde birgün gideceksin ![]() ![]() o gidiş bugün olsun ![]() ![]() "çünki bugün söz bitti ![]() ![]() dileklerin anlamların kendine kendinle barışık ol ![]() ![]() ![]() bende kendimi ![]() ![]() ![]() kendime susturacağım ![]() ![]() ![]() düşüncelerimi astıracağım ![]() ![]() düşüncelerimin gölgelerini ![]() ![]() yakasız beyaz gömlekler dikeceğim kendi infazlarıma ![]() ![]() ![]() bilirsin ![]() ![]() kolalı yakalı gömleklerle çıkılmaz idam sehpasına ![]() ![]() sen aradığında ben uzaktaydım ![]() ![]() sen uzaktaydın ![]() ![]() ![]() birgün söz bitti ![]() ![]() gidiyorsun ![]() ![]() camlar buğu yapmayacak bil her yerine yazılar yazacağım ![]() ![]() -ki çoktan taşındım kendi penceresiz odalarıma ![]() ![]() git ![]() ![]() çekip gitme ![]() ![]() ![]() yürü git ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kendimden yeni mevsimler çıkarırım belki ![]() ![]() nasılsa gidişin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilinmiyor
![]() |
|