![]() |
Uçağı Nasıl Kaçırdık... |
![]() |
![]() |
#1 |
cansel
|
![]() Uçağı Nasıl Kaçırdık...![]() ![]() ![]() Gözaltı günlerine, tutuklama günlerine ![]() Hani Türkiye’de artık geride kaldığını sandığımız ama belli ki 21 ![]() ![]() 12 Mart’ın en sıcak günlerindeydik ![]() ![]() Akay Sayılır’la birlikte bir dolmuşa binmiştik ![]() ![]() ![]() Deniz’lerin asılmasıyla ivme kazanacak olan korkunç bir süreçten geçiyorduk ![]() ![]() ![]() Dehşet içinde kalmıştım ama birkaç gün sonra elim ayağım bağlanıp, Ankara’da askeri cezaevine götürüleceğimi bilmiyordum daha ![]() Bir süre neyle suçlandığımı bilmeden yattıktan sonra gözüme siyah bant vurulup, bilinmeyen bir yere sorguya götürüleceğimi de ![]() Neyle suçlandığımı bilmeden alınıp kurbanlık bir koyun gibi Dışkapı’daki Yıldırım Bölge’ye götürüldüğümde; hatırlıyorum, yüreğim küt küt atıyordu ![]() Acaba neyle suçlayacaklardı beni? Suçum neydi? Sanattan, kültürden, kitaptan, müzikten başka bir uğraşım yoktu ki! Koğuşa getirdiklerinde birçok arkadaşımı gördüm ve ancak orada anlayabildim ki uçak kaçırma ile suçlanıyoruz ![]() Meğer radyoda kaçırıldığı haberini dinlediğim o uçağı biz kaçırmışız ![]() Kimler yoktu ki bu davada! Altan Öymen, Emil Galip Sandalcı, Erdal Öz ![]() ![]() ![]() ![]() Hepsi de Türkiye’nin yüz akı, namuslu aydınları ![]() Tek suçları askeri darbeye karşı çıkmış olmak ![]() Daha önce yakalanmış olan arkadaşlar bana öğütler veriyorlardı: “Şimdi sana işkence yapacaklar, çok bağır ![]() ![]() Böyle yararlı bilgilerle beni sorguya hazırlıyorlardı ![]() ![]() ![]() Koğuş, işkenceden yaralı bereli getirilmiş olan, sürekli inleyen arkadaşlarla doluydu ![]() Sonra bir gün koğuşun kapısına dayandılar ![]() ![]() Bir pikaba bindirip bilmediğim bir yerlere götürdüler ![]() Orada iki subay sorguladı beni ![]() Fiziki işkence görmedim ![]() Aylar sonra nihayet askeri savcının karşısına çıkarıldığımda bana uçağı nasıl kaçırdığımı sordu ![]() Ben de “yetişemedim kaçırdım!” dedim ![]() cevap olur mu?” diye kızdı ![]() Bütün cesaretimi toplayıp “böyle soru olur mu?” diyebildim ![]() Böyle olaylar zordur, çok zordur ![]() Ve bu ülkede bir gün herkesin başına gelebilir, herkesin! Hiç kimse bunu unutmasın ![]()
|