![]() |
Dondurmalı İrmik Helvası |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Dondurmalı İrmik HelvasıTatlılar ![]() Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 30 DAKİKA 4 kişilik 627 Kalori MALZEMELER 2 bardak irmik 125 gram margarin 2 bardak toz şeker 3 bardak sıcak su Sosu için: 2 bardak süt 1 yemek kaşığı mısır nişastası 4 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı kakao 200 gram vanilyalı dondurma HAZIRLANIŞI Margarini tencerede eritin ![]() ![]() ![]() Üzerine toz şeker ve sıcak suyu ilave edin ![]() ![]() İyice suyunu çekince; beş dakika daha pişirip, ocaktan alın ![]() ![]() Diğer taraftan, sos için; süt, nişasta, toz şeker ve kakaoyu küçük boy bir tencereye aktarın ![]() Kısık ateşte karıştırarak; sos kaynayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() Dondurmayı sıcak haldeki helvanın üzerine aktarın ![]() ![]() Dondurmalı helvayı, bir servis tabağına tümsek oluşturacak şekilde yerleştirin ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Dondurmalı İrmik Helvası |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() Cevap : Dondurmalı İrmik Helvasıannem genelde böyle şeyler yaptığında mesela kekin üzerne kremşanti filan yptğnda ben kremşantyi yada dondrmayı yerm gerisi kalr :D oyzden annem artk yapmıyo :img-cray: ![]() |
![]() |
![]() |
|