ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dondurmalı İrmik Helvası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=42871)

Şengül Şirin 03-29-2008 08:30 PM

Dondurmalı İrmik Helvası
 
Tatlılar Dondurmalı İrmik Helvası
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 30 DAKİKA

4 kişilik 627 Kalori

MALZEMELER

2 bardak irmik
125 gram margarin
2 bardak toz şeker
3 bardak sıcak su

Sosu için:
2 bardak süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
200 gram vanilyalı dondurma

HAZIRLANIŞI

Margarini tencerede eritin. Yağ kızmadan; irmiği ilave edin. Karıştırarak; rengi pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine toz şeker ve sıcak suyu ilave edin. Helva kaynamaya başladıktan sonra, ocağın altını kısın.
İyice suyunu çekince; beş dakika daha pişirip, ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatarak; helvayı dinlendirin.
Diğer taraftan, sos için; süt, nişasta, toz şeker ve kakaoyu küçük boy bir tencereye aktarın.
Kısık ateşte karıştırarak; sos kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayıp; muhallebi kıvamına gelen çikolatalı sosu ocaktan alın.
Dondurmayı sıcak haldeki helvanın üzerine aktarın. Karıştırarak dondurmayla helvayı iyice harmanlayın.
Dondurmalı helvayı, bir servis tabağına tümsek oluşturacak şekilde yerleştirin. Üzerine ılık çikolatalı sosu gezdirin.

Afiyet Olsun

fbligirl 03-30-2008 09:26 AM

Cevap : Dondurmalı İrmik Helvası
 
annem genelde böyle şeyler yaptığında mesela kekin üzerne kremşanti filan yptğnda ben kremşantyi yada dondrmayı yerm gerisi kalr :D oyzden annem artk yapmıyo :img-cray::icon_sorry:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.