![]() |
Pastırmalı Karnıyarık |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Pastırmalı KarnıyarıkPastırmalı Karnıyarık Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 45 DAKİKA 4 kişilik 593 Kalori MALZEMELER 4 adet iri patlıcan 200 gram pastırma 100 gram mantar 2 adet sivri biber 2 adet domates 1 adet soğan 10 adet arpacık soğan 1 adet limon 2 su bardağı sıvıyağ 150 gram tereyağı 150 gram kaşar peyniri HAZIRLANIŞI Patlıcanları sapları kalacak şekilde tamamen soyun ![]() ![]() ![]() Suyunu süzüp, kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın ![]() ![]() Diğer tarafta tereyağını bir tavada eritip; ince doğradığınız soğanı, pastırmayı, mantarı, birer adet biberi ve domatesi soteleyin ![]() ![]() Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirini, arpacık soğanlarını ve hazırladığınız limon dilimlerini yerleştirin ![]() ![]() Patlıcanları yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() |
![]() |
![]() |
|