![]() |
Dana Rulo |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Dana RuloDana rulo MALZEMELER 750 gram dana biftek 100 gram kıyma 50 gram mantar 1 adet havuç (dilimlenmiş) 2 adet soğan (doğranmış) 1 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş) 1 dilim ekmek (rendelenmiş) 1 adet yumurta (çırpılmış) 1 çorba kaşığı maydanoz 3 yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı domates ezmesi 1 çorba kaşığı mısır nişastası Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Dana etlerini mümkün olduğunca inceltip, ikiye bölün ![]() Mantar, kıyma, peynir, ekmek dilimi, yumurta, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp, etlerin üzerine paylaştırın ![]() Bütün etleri rulo şeklinde sarın ve uçlarını kürdanla birleştirin ![]() Bir tavada etlerin her tarafı kahverengileşene kadar tereyağında kızartın ![]() Etleri güveç kabına alın, soğan ve havuçları ilave edin ![]() Bir tavada domates ezmesini kaynatıp, onu da güvece aktarın ![]() Güvecin üzerini kapatıp, 30- 40 dakika ağır ağır kaynatın ![]() Gerekirse biraz ılık su ilave edip, sulandırın ![]() Etlerin suyunu süzüp; et suyunu mısır nişastası, tuz ve karabiber katarak koyulaştırın ve etlerin üzerine dökün ![]() Yemeğinizi sıcak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|