Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, rulo

Dana Rulo

Eski 03-18-2008   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Dana Rulo



Dana rulo
MALZEMELER
750 gram dana biftek
100 gram kıyma
50 gram mantar
1 adet havuç (dilimlenmiş)
2 adet soğan (doğranmış)
1 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
1 dilim ekmek (rendelenmiş)
1 adet yumurta (çırpılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz
3 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates ezmesi
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Dana etlerini mümkün olduğunca inceltip, ikiye bölün
Mantar, kıyma, peynir, ekmek dilimi, yumurta, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp, etlerin üzerine paylaştırın
Bütün etleri rulo şeklinde sarın ve uçlarını kürdanla birleştirin
Bir tavada etlerin her tarafı kahverengileşene kadar tereyağında kızartın
Etleri güveç kabına alın, soğan ve havuçları ilave edin
Bir tavada domates ezmesini kaynatıp, onu da güvece aktarın
Güvecin üzerini kapatıp, 30- 40 dakika ağır ağır kaynatın
Gerekirse biraz ılık su ilave edip, sulandırın
Etlerin suyunu süzüp; et suyunu mısır nişastası, tuz ve karabiber katarak koyulaştırın ve etlerin üzerine dökün
Yemeğinizi sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.