ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dana Rulo (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=41819)

Şengül Şirin 03-18-2008 09:50 PM

Dana Rulo
 
Dana rulo
MALZEMELER
750 gram dana biftek
100 gram kıyma
50 gram mantar
1 adet havuç (dilimlenmiş)
2 adet soğan (doğranmış)
1 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
1 dilim ekmek (rendelenmiş)
1 adet yumurta (çırpılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz
3 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates ezmesi
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Dana etlerini mümkün olduğunca inceltip, ikiye bölün.
Mantar, kıyma, peynir, ekmek dilimi, yumurta, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp, etlerin üzerine paylaştırın.
Bütün etleri rulo şeklinde sarın ve uçlarını kürdanla birleştirin.
Bir tavada etlerin her tarafı kahverengileşene kadar tereyağında kızartın.
Etleri güveç kabına alın, soğan ve havuçları ilave edin.
Bir tavada domates ezmesini kaynatıp, onu da güvece aktarın.
Güvecin üzerini kapatıp, 30- 40 dakika ağır ağır kaynatın.
Gerekirse biraz ılık su ilave edip, sulandırın.
Etlerin suyunu süzüp; et suyunu mısır nişastası, tuz ve karabiber katarak koyulaştırın ve etlerin üzerine dökün.
Yemeğinizi sıcak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.