Kuzu Rosto |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kuzu Rosto![]() MALZEMELER 1/2 kuzu budu 1 adet havuç 1/2 bardak konserve bezelye 2 kaşık margarin 1 kaşık salça 4 bardak sıcak su Tuz HAZIRLANIŞI But etini alabilecek bir tencerede margarini eritin İyi kızarması için, etin üzerini kaplayan ince zarı çıkarmadan etin iki tarafını iyice tuzla ovun ve yağda kızartın Yarım fincan su ile sulandırılmış salçayı tencereye ekleyin Biraz sonra da dört bardak sıcak suyu ilave edip, tencerenin kapağını örtün Orta ateşte iki saat kadar pişirin Bu arada; havucu halka halka dilimleyin Havucu ve bezelyeyi diri kalacak şekilde haşlayın Kuzu rostonuz biraz soğuyunca dilimleyip, servis tabağına yerleştirin Üzerine tenceredeki salçalı yağı gezdirerek dökün Kuzu rostonuzun yanında haşladığınız bezelye ve havuçları da servis edebilirsiniz
|
|
|
|