ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuzu Rosto (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=41175)

Şengül Şirin 03-12-2008 01:22 AM

Kuzu Rosto
 
Kuzu rosto
MALZEMELER
1/2 kuzu budu
1 adet havuç
1/2 bardak konserve bezelye
2 kaşık margarin
1 kaşık salça
4 bardak sıcak su
Tuz HAZIRLANIŞI
But etini alabilecek bir tencerede margarini eritin. İyi kızarması için, etin üzerini kaplayan ince zarı çıkarmadan etin iki tarafını iyice tuzla ovun ve yağda kızartın.
Yarım fincan su ile sulandırılmış salçayı tencereye ekleyin. Biraz sonra da dört bardak sıcak suyu ilave edip, tencerenin kapağını örtün.
Orta ateşte iki saat kadar pişirin.
Bu arada; havucu halka halka dilimleyin. Havucu ve bezelyeyi diri kalacak şekilde haşlayın.
Kuzu rostonuz biraz soğuyunca dilimleyip, servis tabağına yerleştirin. Üzerine tenceredeki salçalı yağı gezdirerek dökün.
Kuzu rostonuzun yanında haşladığınız bezelye ve havuçları da servis edebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.