Beşame Soslu Ispanak |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Beşame Soslu Ispanak![]() Hazırlama süresi: 15 DAKİKA Pişirme süresi: 35 DAKİKA 4 kişilik 568 Kalori MALZEMELER 1 demet ıspanak 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı yoğurt 3-4 diş sarımsak Tuz, kırmızı toz biber HAZIRLANIŞI Ispanağı ayıklayıp, yıkayın Çok ince olmamak kaydıyla doğrayın Bir tencereye koyup, su eklemeden kendi suyuyla 20-25 dakika kadar haşlayın ![]() Bu arada sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırın Başka bir tencerede bir yemek kaşığı tereyağını eritin Bir yemek kaşığı unu ekleyip, biraz sararıncaya kadar kavurun Üzerine bir bardak süt ekleyip, beşamel sos elde edin Haşlanan ıspanakları süzgece alın, suyunu iyice süzdürün Beşamel sosu üzerine dökün karıştırın İki üç dakika, ıspanaklar beşamel sosu çekene kadar, pişirin Beşamel soslu ıspanağı borcama alın Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün Kırmızı toz biberle süsleyin![]() Afiyet Olsun |
|
|
|