|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gunlugu, misyonerin, okuyun, sonuna, türkiye |
![]() |
Bir Misyonerin Türkiye Gunlugu (Sonuna Kadar Okuyun) |
![]() |
![]() |
#1 |
x_KuMSaL_x
|
![]() Bir Misyonerin Türkiye Gunlugu (Sonuna Kadar Okuyun)8 Temmuz işte Türkiye'deyim; bölge sorumlusu Tommy arkadaşla havaalanından kalacagımız eve giderken hayli uyarıcı bilgiler aldım; "Hemen başlama, biraz sagını solunu tanımalisin; Türkler acayip bir millettir" filan diye bir şeyler söyledi, ama aldirış etmedim ![]() ![]() 9 Temmuz Tommy'nin yanıldıgı açık; bugün ilk tebligimi yaptım bile ![]() Adam parkta öylece oturuyordu ![]() Söyledigim her şeyi gülümseyip basıyla tasdik ederek saatlerce dinlerken ruhumun göklere degdigini hissetmiştim ![]() adamın sagır oldugunu söyleyince biraz moralim bozuldu ama olur öyle şeyler ![]() 11 Temmuz Üçüncü gün; Tommy hâlâ "erken henüz" diye ısrar ediyor ![]() Mânâsız bir ısrar bu; kurtulması gereken o kadar çok ruh var ki burada ![]() Çorap almaya inmiştim semt pazarına ![]() artık benim altili çelik tencere takımım vardı ![]() Önemli degil, tencere gerekli bir araç nasıl olsa ![]() ![]() "Ayıpsın abi, Hazreti isâ' ya can fedâ ![]() ![]() Söz verdi, pazar toplantılarına gelecek; hatta bana bir adres bile verdi ![]() O adrese gidersem bir sürü insanı misyona katabilirmişim ![]() 21 Temmuz Tommy hâlâ "gitme, bak karışmam" diyor; işte bu aşırı ihtiyatkârlık yüzünden buralarda isa'nın mesajı yeterince bilinmiyor zaten ![]() Gittim; şehrin kenarında kalabalık bir mahallede bir apartmanın altıncı katına çıktım ![]() salona geçtik ![]() ![]() "sus" işareti yaptı ![]() ayağa kalktım ![]() ![]() bir dinledim; eh fena şeyler degil ![]() yeniden çay ikram edildi ![]() ![]() 2 Agustos Yine aynı şeyler oldu; bir ara fırsat bulup salondaki arkadaşları misyona kazandırayım dedim ![]() "isa dedin de aklıma geldi ![]() ![]() Öyle güzel anlatıyor ki başladım aglamaya ![]() ortaya sofra geldi ![]() ![]() 12 Agustos Tommy beni tesbihle oynarken yakaladı ![]() diye sıkıştırıyor ![]() ![]() ![]() geliyor, meditasyon yerine geçiyor ![]() 6 Eylül Bugün hep birlikte camiye gittik ![]() yapıyorlar, nasıl ibadet ediyorlar ![]() ![]() Bana abdest almayı ögretti caminin avlusunda ![]() abdest çok güzel bir olay ![]() bana da Mahmut demesinler! 16 Eylül "Nereden çıktı bu Mahmut?!" diye çıldırdı Tommy ![]() ![]() ![]() Anlamadı ![]() ![]() ![]() toplantılara muntazaman devam ediyorum; ezan okununca "Hadi camiye gidelim Mahmut" diyorlar, gidiyorum ![]() ![]() ![]() güzel bir sûre ![]() ![]() 1 Ekim Tommy beni evden atmaya kalkıştı dün ![]() ![]() diye çıkıştı ![]() ![]() ![]() "Sırlarını ögrendigim an, bunları sürü halinde önüme katıp Sarayburnu' ndan denize sokup cümlesini birden çatır çatır vaftiz etmezsem bana da Mahmut demesinler ![]() ![]() ![]() diye kovdu beni ![]() ![]() cemaatteki arkadaşlar aralarında para toplayıp verdiler ![]() ![]() Mecit'in evine taşınıyorum ![]() ![]() ![]() 6 Kasım Mecit benim için istihareye yatmış; "Yeşil gördüm Mahmut ![]() hidâyet nasip oldu sana ne mutlu ![]() ![]() hoşuma gitmedi de degil ![]() 9 Kasım Bugünlerde cemaate ingilizce dersleri vermeye başladım; sabah namazınıtopluca edâ ettikten sonra kuşluk vaktine kadar ders veriyorum ![]() dersleri yapıyoruz ![]() ![]() 21 Kasım Yeni damat oldugum için dört günden beri günlük yazamadım ![]() teyzesinin kızı Sabiha ile nikahlandık dün ![]() ![]() Sünnet dediğin ise sinek ısırıgı gibi bir şey zaten, çabucak geçti ![]() sabah yolda Tommy ile karşılaştık ![]() ![]() ![]() Güldüm, hâlâ o bayatlamış misyoner kafası işte ![]() ![]() ![]() ![]() Halbuki ben ![]() ![]() ![]() 28 Kasım Ne kadar üzgünüm ![]() ![]() Hac kayıtları kapanmışmış ![]() giderim, ama ben olayı içeriden, herkesle bütün mü'minlerle birlikte yaşamak istiyorum oysaki ![]() 19 Aralık Sabiha ile teheccütten sonra Yaşar Hoca mevzusu geçti aramızda ![]() Yav bu Yaşar Nuri Hoca iyi adam hoş adam fakat ne bileyim çok modern bir duruşu var gibi sanki; hani, "islâm'ı en iyi ben bilirim" şeklinde bir dayılanma ![]() Ögleden sonra yayıncımla sözlü anlaşma yaptık; ilk eserim iki ay sonra çıkıyor: "islâm'in selefî boyutlarına dinamik bakışlar" ![]() Yayıncım, "fiyatı iki lira yaparsak üç yüz bin satarız ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Bir Misyonerin Türkiye Gunlugu (Sonuna Kadar Okuyun) |
![]() |
![]() |
#2 |
vahdet_vural
|
![]() Cevap : Bir Misyonerin Türkiye Gunlugu (Sonuna Kadar Okuyun)abi çok hoş bir duygu tüm masonlarda böyle olsalar keşke |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Bir Misyonerin Türkiye Gunlugu (Sonuna Kadar Okuyun) |
![]() |
![]() |
#3 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : Bir Misyonerin Türkiye Gunlugu (Sonuna Kadar Okuyun)hmm çoqq güsel paylaşm için tşkler |
![]() |
![]() |
|