Sahneler Ve Maskeler |
|
|
#1 |
|
RaHaTSiZ
|
Sahneler Ve MaskelerArındığım anlar her şeyden,herkesten ![]() Soğukça bir duruş; asile benzer gibi Kapatın ışıkları, kapatın perdeleri![]() İşte karşınızda ben![]() ![]() Hey! ![]() Sana söylüyorum;neden bakmıyorsun bana? Hadi ama tepkiler bekliyorum!![]() Yoruldum biraz dinleneyim,oturayım sahnemde![]() Uyudu herkes sanırım![]() Herkes kendi perdesinin ardına gizlendi Yaşasın!![]() Kendimle kaldım;kendime kaldım Umarsız,hoyratça cümleler kurayım az biraz![]() Ben kimim? Kimse bilmiyor mu acaba? Ah!![]() Güldüm kendime![]() Dolandı dilime birkaç kelime: ‘Beni bilmemekteki gizem değil mi yaşamak güzel dedirten?![]() ’‘Dur, ben dur ![]() Sakinleş biraz;eşsizliğinin tadını çıkar!![]() Derin nefesler al![]() ’ Alıyorum![]() ‘Hadi şimdi karşılığını ver!![]() ’ Veriyorum soluğumu![]() Tamam tamam kızma kendine,karanlığının kendi yansımasındasın Adını da ‘aksiseda’ koyalım![]() Yankılan kendinle![]() ‘Sen kimsin aksiseda?’ Ben kimim;durup düşüneyim biraz![]() Çocuğum ben,perdemin ardındakilerin sandığı gibi değilim büyük Karanlık biliyorlar beni![]() Ağırbaşlılığın vermiş olduğu sararmış beyaz diyorlar rengime![]() ‘hayır bak işte yanlış biliyorlar seni ben biliyorum![]() ’ Gülümsedim yavaşça, benim rengim turuncu![]() ‘nerden çıktı bu renk şimdi? Turuncu da ne? Ana renk bile olamamış![]() ’ Arada kimse görmeden tuğlaları eziyorum iki mermer arasında, ıslatıyorum ezdiklerimi, sonra turuncu şekiller çıkıyor Bu turuncu benim rengim,benim umudum![]() Durdum düşündüm![]() Evet evet o turuncu benim![]() ![]() ‘Aksiseda sen neden başın dik yürüyorsun, neden gözlerin dalıyor mavilere, çok mu düşüncelisin?’ Ah yankım! ![]() Güldürme beni![]() Maviye de çocukluk serpiştirdim![]() Martılar varya gökyüzünde,onlar benim umudum![]() Sana bir sır vereyim yankım,ben diyemem ama kızarım yıkarım martılara verilen simitlere![]() Onlar uçmak isterler,göğe yükselirler,dokunurlar bulutlara![]() Ama diğerleri kıskanır bunu![]() Simit atarlar aşağılara çekerler martılarımı![]() Martı umudumdur benim![]() Simit atarlar,indirirler göğümden,bilmezler![]() ![]() Yankım,bilmiyorlar beni ![]() Tanımıyorlar![]() Yüzünde burukluk oluyor biliyorum çocukluğunu yansıtmadığında![]() Onlar benim gizim yankım![]() Onlar senle bana ait sadece![]() Dokunamazlar bize yankım![]() Bir yanımız,umudumuz hep senle sır kalır,karanlık derler yankım![]() Kendi kağıttan gemilerimizin tayfası oluruz,küçümserler![]() Kumdan kalelerimizi de yıkarlar düşünmeden onlar yankım![]() Sır kalalım senle biz![]() Varsın karanlığımız olsun,gizlenelim perdemizin arkasına![]() ![]() ‘Aksiseda aydınlanmaya başladı her yer ![]() ’ Biliyorum yankım, biliyorum![]() Hadi gizlen göğe sen,Martı Jonathan’a selam söyle![]() Al şu çocukluğumu da yanına akşama kadar![]() Turuncu boyalar al ona![]() ‘Bak gülümsedim aksisedam,turuncu boyaları hazır gökkuşağında![]() ’(sonra sessizlik![]() )Açmak lazım perdeyi![]() (içeri ışık girer,gölgem dokunur yere![]() ) Eee hayat bu sabah nasılsın?
|
|
Cevap : Sahneler Ve Maskeler |
|
|
#2 |
|
mate
|
Cevap : Sahneler Ve MaskelerÇok güzeldi bir solukta okudum teşekkürler ![]() ![]()
|
|
Cevap : Sahneler Ve Maskeler |
|
|
#3 |
|
erennnn
|
Cevap : Sahneler Ve Maskelergerçektende çok güzeldi insanın okudukça okuyası geliyor sağol |
|
|
|