![]() |
Tavuk Kapama |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Tavuk KapamaTAVUK KAPAMA TARİFİ Tavuk kapama malzemeler 8 adet tavuk but Tavuk butlarını haşlamak için 1,5 litre su Karabiber 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı Pirinçleri pişirmek için tavuk suyu TAVUKLARI SOSLAMAK İÇİN 3 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı tereyağı TAVUK KAPAMA YAPILIŞI Tavuk kapama için öncelikle tavuklar haşlanır ![]() Pilav için tavaya tereyağı ve zeytinyağı konur ![]() İçine yıkanıp suyu süzülmüş pirinçler eklenir ve hafifçe pirinçler kavrulur ![]() Haşlanan tavuklar bir kenara alınır ![]() Tavukların üzerine sürmek için sos hazırlanır ![]() Sos için bir kapta yoğurt, kırmızı biber, tuz ve zeytinyağı karıştırılır ![]() Hazırlanan karışım tavukların üzerine sürülür ![]() Fırına uygun fazla derin olmayan sığ bir pişirme kabının içine pirinçler dökülür ![]() Soslu tavuklar pirincin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir ![]() Tavukların haşlama suyundan 4 su bardağı kadar su pirinçlerin üzerine dikkatli bir şekilde dökülür ![]() Tavuk butlarının aralarına tereyağı parçaları konur ve yemeğin üzeri yağlı bir kağıtla kapatılarak 200 derece fırında 30 dakika pişirilir ![]() Tavuk kapama piştikten sonra servise hazır hale gelir ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|