ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuk Kapama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1099623)

Şengül Şirin 10-01-2025 04:48 PM

Tavuk Kapama
 
TAVUK KAPAMA TARİFİ
Tavuk kapama malzemeler

8 adet tavuk but
Tavuk butlarını haşlamak için 1,5 litre su
Karabiber
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Pirinçleri pişirmek için tavuk suyu

TAVUKLARI SOSLAMAK İÇİN

3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı

TAVUK KAPAMA YAPILIŞI

Tavuk kapama için öncelikle tavuklar haşlanır.
Pilav için tavaya tereyağı ve zeytinyağı konur.
İçine yıkanıp suyu süzülmüş pirinçler eklenir ve hafifçe pirinçler kavrulur.
Haşlanan tavuklar bir kenara alınır.
Tavukların üzerine sürmek için sos hazırlanır.
Sos için bir kapta yoğurt, kırmızı biber, tuz ve zeytinyağı karıştırılır.
Hazırlanan karışım tavukların üzerine sürülür.
Fırına uygun fazla derin olmayan sığ bir pişirme kabının içine pirinçler dökülür.
Soslu tavuklar pirincin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir.
Tavukların haşlama suyundan 4 su bardağı kadar su pirinçlerin üzerine dikkatli bir şekilde dökülür.
Tavuk butlarının aralarına tereyağı parçaları konur ve yemeğin üzeri yağlı bir kağıtla kapatılarak 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.
Tavuk kapama piştikten sonra servise hazır hale gelir. Afiyet olsun!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.