![]() |
Tavuk Kapama
TAVUK KAPAMA TARİFİ
Tavuk kapama malzemeler 8 adet tavuk but Tavuk butlarını haşlamak için 1,5 litre su Karabiber 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı Pirinçleri pişirmek için tavuk suyu TAVUKLARI SOSLAMAK İÇİN 3 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı tereyağı TAVUK KAPAMA YAPILIŞI Tavuk kapama için öncelikle tavuklar haşlanır. Pilav için tavaya tereyağı ve zeytinyağı konur. İçine yıkanıp suyu süzülmüş pirinçler eklenir ve hafifçe pirinçler kavrulur. Haşlanan tavuklar bir kenara alınır. Tavukların üzerine sürmek için sos hazırlanır. Sos için bir kapta yoğurt, kırmızı biber, tuz ve zeytinyağı karıştırılır. Hazırlanan karışım tavukların üzerine sürülür. Fırına uygun fazla derin olmayan sığ bir pişirme kabının içine pirinçler dökülür. Soslu tavuklar pirincin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir. Tavukların haşlama suyundan 4 su bardağı kadar su pirinçlerin üzerine dikkatli bir şekilde dökülür. Tavuk butlarının aralarına tereyağı parçaları konur ve yemeğin üzeri yağlı bir kağıtla kapatılarak 200 derece fırında 30 dakika pişirilir. Tavuk kapama piştikten sonra servise hazır hale gelir. Afiyet olsun! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.