Somsa Tarifi (Türkmen Böreği) |
01-10-2015 | #1 |
Şengül Şirin
|
Somsa Tarifi (Türkmen Böreği)Somsa Tarifi (Türkmen Böreği) Malzemeler Hamuru İçin:
İçi İçin:
İçi için; bir kaba kıymayı, ince ince doğradığımız soğanı, tuzu ve karabiberi koyup iyice karıştıralım
Margarini eritelim Başka bir kaba unu, tuzu ve margarini koyup karıştıralım Ilık suyu azar azar ilave edelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım Hamuru küçük parçalara bölelim 12 cm genişliğinde 3 mm kalınlığında açalım Hamurların üzerine kıymalı harçtan koyalım ve üçgen şekli verelim Hazırladığımız somsaların üzerine su sürelim Önceden ısıtılmış 250° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|