Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, somsa, tarifi, türkmen

Somsa Tarifi (Türkmen Böreği)

Eski 01-10-2015   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Somsa Tarifi (Türkmen Böreği)



Somsa Tarifi (Türkmen Böreği)




Malzemeler

Hamuru İçin:
  • 500 gr un (3,5 su bardağı un),
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 50 gr margarin (3 yemek kaşığı margarin),
  • 300 ml ılık su (1 su bardağı su+yarım çay bardağı su)
İçi İçin:
  • 500 gr orta yağlı kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • Tuz,
  • Karabiber
Somsa – Türkmen Böreği Yapılışı

İçi için; bir kaba kıymayı, ince ince doğradığımız soğanı, tuzu ve karabiberi koyup iyice karıştıralım
Margarini eritelim
Başka bir kaba unu, tuzu ve margarini koyup karıştıralım
Ilık suyu azar azar ilave edelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım
Hamuru küçük parçalara bölelim
12 cm genişliğinde 3 mm kalınlığında açalım
Hamurların üzerine kıymalı harçtan koyalım ve üçgen şekli verelim
Hazırladığımız somsaların üzerine su sürelim
Önceden ısıtılmış 250° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.