![]() |
Somsa Tarifi (Türkmen Böreği) |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Somsa Tarifi (Türkmen Böreği)Somsa Tarifi (Türkmen Böreği) Malzemeler Hamuru İçin:
İçi İçin:
İçi için; bir kaba kıymayı, ince ince doğradığımız soğanı, tuzu ve karabiberi koyup iyice karıştıralım
![]() Margarini eritelim ![]() Başka bir kaba unu, tuzu ve margarini koyup karıştıralım ![]() Ilık suyu azar azar ilave edelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım ![]() Hamuru küçük parçalara bölelim ![]() 12 cm genişliğinde 3 mm kalınlığında açalım ![]() Hamurların üzerine kıymalı harçtan koyalım ve üçgen şekli verelim ![]() Hazırladığımız somsaların üzerine su sürelim ![]() Önceden ısıtılmış 250° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|