![]() |
Somsa Tarifi (Türkmen Böreği)
1 Eklenti(ler)
Somsa Tarifi (Türkmen Böreği)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1420918323 Malzemeler Hamuru İçin:
İçi İçin:
İçi için; bir kaba kıymayı, ince ince doğradığımız soğanı, tuzu ve karabiberi koyup iyice karıştıralım. Margarini eritelim. Başka bir kaba unu, tuzu ve margarini koyup karıştıralım. Ilık suyu azar azar ilave edelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamuru küçük parçalara bölelim. 12 cm genişliğinde 3 mm kalınlığında açalım. Hamurların üzerine kıymalı harçtan koyalım ve üçgen şekli verelim. Hazırladığımız somsaların üzerine su sürelim. Önceden ısıtılmış 250° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.