ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Somsa Tarifi (Türkmen Böreği) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1087214)

Şengül Şirin 01-10-2015 10:32 PM

Somsa Tarifi (Türkmen Böreği)
 
1 Eklenti(ler)
Somsa Tarifi (Türkmen Böreği)


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1420918323

Malzemeler

Hamuru İçin:
  • 500 gr un (3,5 su bardağı un),
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 50 gr margarin (3 yemek kaşığı margarin),
  • 300 ml ılık su (1 su bardağı su+yarım çay bardağı su).
İçi İçin:
  • 500 gr orta yağlı kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • Tuz,
  • Karabiber.
Somsa – Türkmen Böreği Yapılışı

İçi için; bir kaba kıymayı, ince ince doğradığımız soğanı, tuzu ve karabiberi koyup iyice karıştıralım.
Margarini eritelim.
Başka bir kaba unu, tuzu ve margarini koyup karıştıralım.
Ilık suyu azar azar ilave edelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamuru küçük parçalara bölelim.
12 cm genişliğinde 3 mm kalınlığında açalım.
Hamurların üzerine kıymalı harçtan koyalım ve üçgen şekli verelim.
Hazırladığımız somsaların üzerine su sürelim.
Önceden ısıtılmış 250° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.