![]() |
Fırında Karnıbahar |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Fırında KarnıbaharFırında Karnıbahar Tarifi Malzemeler
Fırında Karnıbahar Yapılışı Karnıbaharı küçük parçalara ayıralım ![]() Karnıbaharın içine tuz, limon suyu ve karnıbaharın üzerine çıkmayacak şekilde su ilave edip orta ateşte ağzı kapalı olarak hafif diri kalacak şekilde haşlayalım ![]() Dolmalık yeşil biberi ve domatesleri ince ince doğrayalım ve zeytin yağında 5 dakika soteleyelim ![]() Sonra üzerine karnıbaharları ilave edip 5 dakika daha soteletelim ![]() Tuzu ve karabiberi ilave edip karıştıralım ![]() Yağlanmış güvece karnıbaharlı karışımı döküp yayalım ![]() Önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dakika pişirirelim ![]() Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve 5 dakika daha pişirelim ![]() Fırında Karnıbaharı sıcak sıcak servis yapalım ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|