Fındıkzade Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Fındıkzade TatlısıFındıkzade Tatlısı
Çırpma kabımızın içerisinde yumurtaları şeker ile çırpalım Diğer malzemelerin hepsini ekleyip çırpalım, orta boy borcama hamuru döküp 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirelim (yaklasık 30-35dk)Kremşantiyi süt ile çırpıp buzdolabına alalım ![]() Pişen ve ılıyan Fındıkzade kekin üzerine soğuk şerbeti dökelim Soğuduktan ve şerbeti iyice çektikten sonra üzerine kremsanti sürelim En son üzerini fındık parçaları ve drajeler ile süsleyelim Buzdolabında 1 saat bekletip servis edelim![]() afiyet şeker olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
Cevap : Fındıkzade Tatlısı |
|
|
#2 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Fındıkzade TatlısıFındıkzade Tarifi İçin Malzemeler: Hamuru İçin:
Fındıkzade Yapılışı Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve kaynatalım ![]() İçine limon suyunu ilave edelim ve 10 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakalım ![]() Bir kaba malzemeleri sırasıyla koyalım ve ele yapışmayan çokta sert olmayan bir hamur yoğuralım ![]() Hamurdan küçük parçalar koparalım ve istediğimiz şekli verelim ![]() Üzerine bastırarak fındıkları batıralım (pişerken kabarıyor bu nedenle fındıklar havada kalıyor)Önceden ısıtılmış 190-200° fırında 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim ![]() Fındıkzadelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ![]() Tatlıların şerbeti çekmesi için 2-3 saat bekleyelim (hatta geceden yapılırsa daha iyi olur)
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|