ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Fındıkzade Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1084359)

Şengül Şirin 02-16-2014 01:17 AM

Fındıkzade Tatlısı
 
1 Eklenti(ler)
Fındıkzade Tatlısı


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1415268321

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1392502612
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
üzeri için;
  • 1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt
  • fındık parçaları ve draje
Öncelikle şerbeti hazırlayalım ve soğumaya bırakalım (su ve şekeri kaynatalım)
Çırpma kabımızın içerisinde yumurtaları şeker ile çırpalım. Diğer malzemelerin hepsini ekleyip çırpalım, orta boy borcama hamuru döküp 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirelim (yaklasık 30-35dk)
Kremşantiyi süt ile çırpıp buzdolabına alalım.
Pişen ve ılıyan Fındıkzade kekin üzerine soğuk şerbeti dökelim. Soğuduktan ve şerbeti iyice çektikten sonra üzerine kremsanti sürelim. En son üzerini fındık parçaları ve drajeler ile süsleyelim. Buzdolabında 1 saat bekletip servis edelim.
afiyet şeker olsun

Şengül Şirin 11-06-2014 01:05 PM

Cevap : Fındıkzade Tatlısı
 
1 Eklenti(ler)
Fındıkzade Tarifi İçin Malzemeler:

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1415268321


Hamuru İçin:
  • 1 adet yumurta,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı,
  • Yarım çay bardağı erimiş ve soğumuş margarin,
  • 3 çorba kaşığı yoğurt (süt de olur),
  • 1 çorba kaşığı sirke,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çay bardağı fındık (ceviz veya badem de olur),
  • 3 su bardağı un.
Şerbeti İçin:
  • 2.5 su bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • 1 çay kaşığı limon suyu.
Üzeri İçin:
  • Fındık.


Fındıkzade Yapılışı


Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve kaynatalım.
İçine limon suyunu ilave edelim ve 10 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakalım.
Bir kaba malzemeleri sırasıyla koyalım ve ele yapışmayan çokta sert olmayan bir hamur yoğuralım.
Hamurdan küçük parçalar koparalım ve istediğimiz şekli verelim.
Üzerine bastırarak fındıkları batıralım.(pişerken kabarıyor bu nedenle fındıklar havada kalıyor)
Önceden ısıtılmış 190-200° fırında 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fındıkzadelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim.
Tatlıların şerbeti çekmesi için 2-3 saat bekleyelim.(hatta geceden yapılırsa daha iyi olur)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.