![]() |
Gelin Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Gelin TatlısıGELİN TATLISI Malzemeler • 1 paket baklavalık yufka • 250 gr çekilmiş fındık • 250 gr çekilmiş ceviz Muhallebisi için; • 1 su bardağı tozşeker • 1 su bardağı sıvıyağ • 1 su bardağı yoğurt • 3 adet yumurta • 1 paket vanilya • 1 paket kabartma tozu Şerbeti için; • 1 su bardağı tozşeker • 2 su bardağı su YAPILIŞI • Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın ![]() • Baklavalık yufkalardan birini tezgaha serip fındık ve ceviz karışımından yufkanın her tarafına serpin ![]() ![]() ![]() • Diğer taraftan, tozşeker ve yumurtaları bir kasede çırpıp üzerine sıvıyağ, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin ![]() ![]() • Önceden ısıtıp 175 dereceye ayarladığınız fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin ![]() ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|