04-30-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tavuklu Krep Bohçası Tarifi
Tavuklu Krep Bohçası Tarifi

Krep için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- tuz
- bir tutam dereotu
- Krep hamuru olacak kadar un (9-10 yemek kaşığı yaklaşık)
İç malzeme;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 parça tavuk göğsü(350 gr kadar)
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy patates
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- tuz
- pulbiber
- karabiber
Beşamel sos için;
- 1
5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1
5 yemek kaşığı un
- tuz
Üzerine;

Öncelikle krepi hazırlıyoruz: Yumurtayı bir kasede çırpıyoruz üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz Dereotunu ince kıyıp karışıma ekliyoruz Teflon tavayı ısıtıyoruz, kepçe ile karışımdan döküp her iki tarafını da pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruz
İç malzeme için patatesi küp doğrayıp az yağda kızartıyoruz Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz Eti ekleyip suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz Salçayı ekliyoruz 5 dk daha kavurup patatesi bezelyeyi tuzu ekleyip bir süre daha çevirip ocaktan alıyoruz
Bir kase üzerine krepi alıyoruz İç malzemeden koyup bohça şeklinde katlıyoruz Kürdan ile kapatıyoruz Tepsiye ters çeviriyoruz Tüm kreplere aynı işlemi uyguluyoruz

Beşamel sos için: Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Sütü, tuzu ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz
Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırıyoruz En son üzerine Kaşar peyniri rendesi ekliyoruz Peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutuyoruz (yaklaşık 15-20 dk)
Not: İç malzeme çeşitlendirilebilir Ben bazen kırmızı biber, yeşil biber, hazır garnitür yada havuç, patlıcan ekliyorum Kesinlikle denemenizi öneririm
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|