04-28-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sarma Kebabı
Sarma Kebabı

- 6 adet sivri biber
- 4 adet domates
- Kaşar peyniri
- Yarım kg kuzu kuşbaşı et
- (Etin terbiyesi için bir tutam pul biber, karabiber ve tuz eklenir
Bir kaç kaşık zeytinyağıyla birlikte harmanlanır )
Üzeri için;
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1, 5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya (ben instant maya kullanıyorum)
- (Hamur yoğurmaya üşenenler yada vakti olmayanlar için benim gibi fırınınızdan 1 pide ekmeklik hamur isteyebilirsiniz )


Öncelikle hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır Daha sonra domates ve biber közlenir Etler de şişlenerek mangal da pişirilir Sevenler etin içine kuyruk yağı da ekleyebilir Mangalda pişiremeyecek olanlar benim şimdi yaptığım gibi domates ve biberi fırında, eti de tavada pişirebilirler Hamuru 4 bezeye ayırıp oklava yardımıyla incecik açıyoruz Aslında hamurunuz elverdiğince bezelere ayırıp yapabilirsiniz Biber, domates ve etleri diziyoruz Üzerine kaşar rendeliyoruz Yavaş yavaş sarıp tepsiye diziyoruz Son olarak bir fırça yardımıyla yumurta sürüp susam serpiyoruz Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 25 dk yada kontrol ederek pişiriyoruz Dilimleyerek servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|