ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sarma Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1084817)

Şengül Şirin 04-28-2014 03:11 PM

Sarma Kebabı
 
3 Eklenti(ler)
Sarma Kebabı

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1398687050




  • 6 adet sivri biber
  • 4 adet domates
  • Kaşar peyniri
  • Yarım kg kuzu kuşbaşı et
  • (Etin terbiyesi için bir tutam pul biber, karabiber ve tuz eklenir. Bir kaç kaşık zeytinyağıyla birlikte harmanlanır )
Üzeri için;
  • 1 yumurta ve susam
Hamuru için;
  • 5 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1, 5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya (ben instant maya kullanıyorum)
  • (Hamur yoğurmaya üşenenler yada vakti olmayanlar için benim gibi fırınınızdan 1 pide ekmeklik hamur isteyebilirsiniz )
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1398687050




http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1398687050






Öncelikle hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır. Daha sonra domates ve biber közlenir. Etler de şişlenerek mangal da pişirilir. Sevenler etin içine kuyruk yağı da ekleyebilir. Mangalda pişiremeyecek olanlar benim şimdi yaptığım gibi domates ve biberi fırında, eti de tavada pişirebilirler. Hamuru 4 bezeye ayırıp oklava yardımıyla incecik açıyoruz. Aslında hamurunuz elverdiğince bezelere ayırıp yapabilirsiniz. Biber, domates ve etleri diziyoruz. Üzerine kaşar rendeliyoruz. Yavaş yavaş sarıp tepsiye diziyoruz. Son olarak bir fırça yardımıyla yumurta sürüp susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 25 dk yada kontrol ederek pişiriyoruz. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.