Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dakikalarından, meşhur, nın, oktay, usta

Oktay Usta nın Meşhur 3 Dakikalarından..

Eski 09-11-2007   #1
mate
Varsayılan

Oktay Usta nın Meşhur 3 Dakikalarından..



sizleri bilmemde ben denk geldikce izlerim oktay usta yıpek çok şey öğrendimdenedikdeonun sitesinden alıntı yaparak burayada ekliyorum3 dakikada yaptığı kolay tarifler
3 dakika:

BÖRÜLCE SALATASI:

yarım kg börülce
3 diş sarımsak
1 çay b ceviz
elma sirkesi
tuz,zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Börülceleri haşlayın Soğuk sudan geçirip servis tabağına alın Üzerine zeytinyağı, sarımsak
rendesi ve sirke dökün en son ceviz parçaları serpiştirin Nefis bir eğe salatası



**bir izmirli olarak en sevdiğim şey börülcedir fakat biz ceviz koymayızsadece zeytinyağ, sarımsak ve limoncevizde nerden çıkmış



GAZPOÇA:

2 domates
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 salatalık
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydonoz
1 tutam nane
tuz,kimyon ve karabiber
4 çorba k zeytinyağı
3 çorba k sirke
5-6 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:

Domatesi,salatağı iri şekilde doğrayın ve bir karıştırma kabına alınYeşil biberi,kırmızı biberi
kesin ve piyazlık doğranmış soğanı ve sarımsağı karıştırma kabına ekleyin
1 tutam maydonoz ve bir tutam taze naneyi de ince olarak kıyın ve karıştırma kabına
alın ve elinizle harmanlayınKarışımı doğrayıcı da püre haline getirip tekrar bir kaseye
boşaltın Üzerine 1 su bardağı suyu,zeytinyağını ve elma sirkesi ilave ederek
servis tabağına alınSoğuk olarak servis edinYanında kızarmış kepek ekmeği tavsiye
ediyoruz Özellikle ezme severler için güzel bir alternatif



KABAK CACIĞI:

4 diş sarımsak
2 su b yoğurt
1 kabak
tuz,nane,
1 tutam dereotu,kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:

Yoğurdu sarımsakla çırpalımİçine kabağı rendeleyelim Dereotu,nane ,kırmızı biberle
süsleyelim Yiyenler kabak olduğunu anlayamayacaktır





SOSİSLİ BÖREK

6 yaprak milföy
3 sosis
1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

Milföy hamurlarını ortadan ikiye kesin Sosisleri de ortadan ikiye kesinDaha sonra
sosislerin uçlarını bıçakla keserek milföylere sarın Daha sonra yumurta sarısı sürerek fırında
pişirin Sosisler çiçek gibi açılacak Milföy olmasına rağmen çok hafif ve pratik bir börek
Sosis seven çocuklar için güzel bir alternatif



PEYNİRLİ BİBER SARMA


7 kırmızı biber
4 dal taze soğan
1 su ceviz
1 su bbeyaz peynir
1 tutam maydonoz
karabiber,kırmızı biber
zeytinyağı

HAZIRLANIŞI


Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye kesin
Bu arada içini hazırlayın Taze soğanları ince ince doğrayınÜzerine doğranmış maydanozları
beyaz peyniri, kırılmış cevizleri , baharatları koyup elinizle harmanlayınBir parça biberin
ucunu bir tatlı kaşığı kadar harçtan koyup sarın Sıcak suya batırılıp yumuşatılmış taze
soğan sapları ile bağlayınÇok şık gözüken sarmalar tek lokmalık Yemesi hem kolay
hem de lezzetli


BABAGANNUŞ:

4 patlıcan
4 diş sarımsak
1 su bsüzme yoğurt
1 limon suyu
3 çorba ktahin
süslemek için:
zeytinyağı
pul biber

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları közleyip doğrayın Diğer tarafta tahin,süzme yoğurt ve limon suyunu
karıştırınSarımsakları da doğrayıp ekleyin Bu sosla patlıcanları karıştırın Tuzunu
ve zeytinyağını da ekleyip servis tabağına alın Tazen fesleğen, nane gibi yeşilliklerle
süsleyin Yoğun bir tahin lezzeti olan bu salata yaz için güzel bir aperatif
ekleyin


TON BALIKLI MİLFÖY

6 yaprak milföy
1 kutu ton balığı
tane mısır
1 tutam dereotu

üzeri için:

1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

Ton balıklarını,mısır,dereotu ile karıştırın Milföy yapraklarının içine paylaştırıp üçgen
şeklinde kapatıp üzerine yumurta sarısı sürün 180 derecede kızarana kadar tutun
Sıcak servis yapın


FESLEĞENLİ FIRINDA DOMATES:


5 domates
1 tutam fesleğen
2 çorba k dolmalık fıstık
2 diş sarımsak
zeytinyağı
kaşar peyniri rendesi


HAZIRLANIŞI:

Domatesleri ortadan ikiye kesin Altından da ince bir parça kesip tepsiye dizin Diğer tarafta
fesleğen,zeytinyağı,sarımsak ve dolmalık fıstığı parçalayıcıda parçalayıp domateslerin
üzerine paylaştırın En üstüne kaşar peyniri rendesi serpin Fırında nar gibi kızarana kadar
pişirin


KAĞIT KEBABI:


400 gr et
yarım demet taze soğan
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 tutam taze kekik
zeytinyağı


HAZIRLANIŞI:

Bir karıştırma kasesine eti alın Üzerine tüm otları doğrayarak ilave edin Zeytinyağı gezdirin
Tuz,karabiber ve pul biber ilave edin Yağlı kağıdın içine koyup iyice kenarlarını kapatın
180 derecelik fırında 1 saat pişirin Herşey çiğden konulduğu için son derece sağlıklı
ve besleyici







Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-12-2007   #2
Şengül Şirin
Varsayılan


teşekkürler mateciğim yemek tariflerinin devamını isterim
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.