![]() |
Oktay Usta nın Meşhur 3 Dakikalarından.. |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
![]() Oktay Usta nın Meşhur 3 Dakikalarından..sizleri bilmemde ben denk geldikce izlerim oktay usta yı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 dakika: BÖRÜLCE SALATASI: yarım kg börülce 3 diş sarımsak 1 çay b ![]() elma sirkesi tuz,zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Börülceleri haşlayın ![]() ![]() rendesi ve sirke dökün ![]() ![]() ![]() ![]() **bir izmirli olarak en sevdiğim şey börülcedir fakat biz ceviz koymayız ![]() ![]() ![]() ![]() GAZPOÇA: 2 domates 1 yeşil biber 1 kırmızı biber 1 salatalık 1 soğan 2 diş sarımsak 1 tutam maydonoz 1 tutam nane tuz,kimyon ve karabiber 4 çorba k ![]() 3 çorba k ![]() 5-6 su bardağı su HAZIRLANIŞI: Domatesi,salatağı iri şekilde doğrayın ve bir karıştırma kabına alın ![]() kesin ve piyazlık doğranmış soğanı ve sarımsağı karıştırma kabına ekleyin ![]() 1 tutam maydonoz ve bir tutam taze naneyi de ince olarak kıyın ve karıştırma kabına alın ve elinizle harmanlayın ![]() boşaltın ![]() servis tabağına alın ![]() ![]() ediyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() KABAK CACIĞI: 4 diş sarımsak 2 su b ![]() 1 kabak tuz,nane, 1 tutam dereotu,kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Yoğurdu sarımsakla çırpalım ![]() ![]() süsleyelim ![]() ![]() SOSİSLİ BÖREK 6 yaprak milföy 3 sosis 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI: Milföy hamurlarını ortadan ikiye kesin ![]() ![]() sosislerin uçlarını bıçakla keserek milföylere sarın ![]() pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosis seven çocuklar için güzel bir alternatif ![]() ![]() ![]() PEYNİRLİ BİBER SARMA 7 kırmızı biber 4 dal taze soğan 1 su ceviz 1 su b ![]() 1 tutam maydonoz karabiber,kırmızı biber zeytinyağı HAZIRLANIŞI Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun ![]() ![]() Bu arada içini hazırlayın ![]() ![]() beyaz peyniri, kırılmış cevizleri , baharatları koyup elinizle harmanlayın ![]() ucunu bir tatlı kaşığı kadar harçtan koyup sarın ![]() soğan sapları ile bağlayın ![]() ![]() ![]() hem de lezzetli ![]() ![]() BABAGANNUŞ: 4 patlıcan 4 diş sarımsak 1 su b ![]() 1 limon suyu 3 çorba k ![]() süslemek için: zeytinyağı pul biber HAZIRLANIŞI: Patlıcanları közleyip doğrayın ![]() karıştırın ![]() ![]() ![]() ve zeytinyağını da ekleyip servis tabağına alın ![]() süsleyin ![]() ![]() ![]() ekleyin ![]() TON BALIKLI MİLFÖY 6 yaprak milföy 1 kutu ton balığı tane mısır 1 tutam dereotu üzeri için: 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI: Ton balıklarını,mısır,dereotu ile karıştırın ![]() şeklinde kapatıp üzerine yumurta sarısı sürün ![]() ![]() Sıcak servis yapın ![]() FESLEĞENLİ FIRINDA DOMATES: 5 domates 1 tutam fesleğen 2 çorba k ![]() 2 diş sarımsak zeytinyağı kaşar peyniri rendesi HAZIRLANIŞI: Domatesleri ortadan ikiye kesin ![]() ![]() fesleğen,zeytinyağı,sarımsak ve dolmalık fıstığı parçalayıcıda parçalayıp domateslerin üzerine paylaştırın ![]() ![]() pişirin ![]() KAĞIT KEBABI: 400 gr et yarım demet taze soğan 1 tutam dereotu 1 tutam maydanoz 1 tutam taze kekik zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Bir karıştırma kasesine eti alın ![]() ![]() ![]() Tuz,karabiber ve pul biber ilave edin ![]() ![]() 180 derecelik fırında 1 saat pişirin ![]() ve besleyici ![]() |
![]() |
![]() |
|