![]() |
Oktay Usta nın Meşhur 3 Dakikalarından..
sizleri bilmemde ben denk geldikce izlerim oktay usta yı..pek çok şey öğrendim..denedikde..onun sitesinden alıntı yaparak burayada ekliyorum..3 dakikada yaptığı kolay tarifler..
3 dakika: BÖRÜLCE SALATASI: yarım kg börülce 3 diş sarımsak 1 çay b. ceviz elma sirkesi tuz,zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Börülceleri haşlayın. Soğuk sudan geçirip servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı, sarımsak rendesi ve sirke dökün. en son ceviz parçaları serpiştirin. Nefis bir eğe salatası.. **bir izmirli olarak en sevdiğim şey börülcedir fakat biz ceviz koymayız..sadece zeytinyağ, sarımsak ve limon..cevizde nerden çıkmış GAZPOÇA: 2 domates 1 yeşil biber 1 kırmızı biber 1 salatalık 1 soğan 2 diş sarımsak 1 tutam maydonoz 1 tutam nane tuz,kimyon ve karabiber 4 çorba k. zeytinyağı 3 çorba k. sirke 5-6 su bardağı su HAZIRLANIŞI: Domatesi,salatağı iri şekilde doğrayın ve bir karıştırma kabına alın.Yeşil biberi,kırmızı biberi kesin ve piyazlık doğranmış soğanı ve sarımsağı karıştırma kabına ekleyin. 1 tutam maydonoz ve bir tutam taze naneyi de ince olarak kıyın ve karıştırma kabına alın ve elinizle harmanlayın.Karışımı doğrayıcı da püre haline getirip tekrar bir kaseye boşaltın. Üzerine 1 su bardağı suyu,zeytinyağını ve elma sirkesi ilave ederek servis tabağına alın.Soğuk olarak servis edin.Yanında kızarmış kepek ekmeği tavsiye ediyoruz. Özellikle ezme severler için güzel bir alternatif... KABAK CACIĞI: 4 diş sarımsak 2 su b. yoğurt 1 kabak tuz,nane, 1 tutam dereotu,kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Yoğurdu sarımsakla çırpalım.İçine kabağı rendeleyelim. Dereotu,nane ,kırmızı biberle süsleyelim. Yiyenler kabak olduğunu anlayamayacaktır. SOSİSLİ BÖREK 6 yaprak milföy 3 sosis 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI: Milföy hamurlarını ortadan ikiye kesin. Sosisleri de ortadan ikiye kesin.Daha sonra sosislerin uçlarını bıçakla keserek milföylere sarın. Daha sonra yumurta sarısı sürerek fırında pişirin. Sosisler çiçek gibi açılacak... Milföy olmasına rağmen çok hafif ve pratik bir börek. Sosis seven çocuklar için güzel bir alternatif... PEYNİRLİ BİBER SARMA 7 kırmızı biber 4 dal taze soğan 1 su ceviz 1 su b.beyaz peynir 1 tutam maydonoz karabiber,kırmızı biber zeytinyağı HAZIRLANIŞI Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye kesin. Bu arada içini hazırlayın. Taze soğanları ince ince doğrayın.Üzerine doğranmış maydanozları beyaz peyniri, kırılmış cevizleri , baharatları koyup elinizle harmanlayın.Bir parça biberin ucunu bir tatlı kaşığı kadar harçtan koyup sarın. Sıcak suya batırılıp yumuşatılmış taze soğan sapları ile bağlayın.Çok şık gözüken sarmalar tek lokmalık.. Yemesi hem kolay hem de lezzetli.. BABAGANNUŞ: 4 patlıcan 4 diş sarımsak 1 su b.süzme yoğurt 1 limon suyu 3 çorba k.tahin süslemek için: zeytinyağı pul biber HAZIRLANIŞI: Patlıcanları közleyip doğrayın. Diğer tarafta tahin,süzme yoğurt ve limon suyunu karıştırın.Sarımsakları da doğrayıp ekleyin. Bu sosla patlıcanları karıştırın. Tuzunu ve zeytinyağını da ekleyip servis tabağına alın. Tazen fesleğen, nane gibi yeşilliklerle süsleyin. Yoğun bir tahin lezzeti olan bu salata yaz için güzel bir aperatif.. ekleyin. TON BALIKLI MİLFÖY 6 yaprak milföy 1 kutu ton balığı tane mısır 1 tutam dereotu üzeri için: 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI: Ton balıklarını,mısır,dereotu ile karıştırın. Milföy yapraklarının içine paylaştırıp üçgen şeklinde kapatıp üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede kızarana kadar tutun. Sıcak servis yapın. FESLEĞENLİ FIRINDA DOMATES: 5 domates 1 tutam fesleğen 2 çorba k. dolmalık fıstık 2 diş sarımsak zeytinyağı kaşar peyniri rendesi HAZIRLANIŞI: Domatesleri ortadan ikiye kesin. Altından da ince bir parça kesip tepsiye dizin. Diğer tarafta fesleğen,zeytinyağı,sarımsak ve dolmalık fıstığı parçalayıcıda parçalayıp domateslerin üzerine paylaştırın. En üstüne kaşar peyniri rendesi serpin. Fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. KAĞIT KEBABI: 400 gr et yarım demet taze soğan 1 tutam dereotu 1 tutam maydanoz 1 tutam taze kekik zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Bir karıştırma kasesine eti alın. Üzerine tüm otları doğrayarak ilave edin. Zeytinyağı gezdirin. Tuz,karabiber ve pul biber ilave edin. Yağlı kağıdın içine koyup iyice kenarlarını kapatın. 180 derecelik fırında 1 saat pişirin. Herşey çiğden konulduğu için son derece sağlıklı ve besleyici. |
teşekkürler mateciğim yemek tariflerinin devamını isterim.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.