ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Oktay Usta nın Meşhur 3 Dakikalarından.. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=26655)

mate 09-11-2007 11:42 AM

Oktay Usta nın Meşhur 3 Dakikalarından..
 
sizleri bilmemde ben denk geldikce izlerim oktay usta yı..pek çok şey öğrendim..denedikde..onun sitesinden alıntı yaparak burayada ekliyorum..3 dakikada yaptığı kolay tarifler..
3 dakika:

BÖRÜLCE SALATASI:

yarım kg börülce
3 diş sarımsak
1 çay b. ceviz
elma sirkesi
tuz,zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Börülceleri haşlayın. Soğuk sudan geçirip servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı, sarımsak
rendesi ve sirke dökün. en son ceviz parçaları serpiştirin. Nefis bir eğe salatası..



**bir izmirli olarak en sevdiğim şey börülcedir fakat biz ceviz koymayız..sadece zeytinyağ, sarımsak ve limon..cevizde nerden çıkmış



GAZPOÇA:

2 domates
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 salatalık
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydonoz
1 tutam nane
tuz,kimyon ve karabiber
4 çorba k. zeytinyağı
3 çorba k. sirke
5-6 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:

Domatesi,salatağı iri şekilde doğrayın ve bir karıştırma kabına alın.Yeşil biberi,kırmızı biberi
kesin ve piyazlık doğranmış soğanı ve sarımsağı karıştırma kabına ekleyin.
1 tutam maydonoz ve bir tutam taze naneyi de ince olarak kıyın ve karıştırma kabına
alın ve elinizle harmanlayın.Karışımı doğrayıcı da püre haline getirip tekrar bir kaseye
boşaltın. Üzerine 1 su bardağı suyu,zeytinyağını ve elma sirkesi ilave ederek
servis tabağına alın.Soğuk olarak servis edin.Yanında kızarmış kepek ekmeği tavsiye
ediyoruz. Özellikle ezme severler için güzel bir alternatif...



KABAK CACIĞI:

4 diş sarımsak
2 su b. yoğurt
1 kabak
tuz,nane,
1 tutam dereotu,kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:

Yoğurdu sarımsakla çırpalım.İçine kabağı rendeleyelim. Dereotu,nane ,kırmızı biberle
süsleyelim. Yiyenler kabak olduğunu anlayamayacaktır.





SOSİSLİ BÖREK

6 yaprak milföy
3 sosis
1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

Milföy hamurlarını ortadan ikiye kesin. Sosisleri de ortadan ikiye kesin.Daha sonra
sosislerin uçlarını bıçakla keserek milföylere sarın. Daha sonra yumurta sarısı sürerek fırında
pişirin. Sosisler çiçek gibi açılacak... Milföy olmasına rağmen çok hafif ve pratik bir börek.
Sosis seven çocuklar için güzel bir alternatif...



PEYNİRLİ BİBER SARMA


7 kırmızı biber
4 dal taze soğan
1 su ceviz
1 su b.beyaz peynir
1 tutam maydonoz
karabiber,kırmızı biber
zeytinyağı

HAZIRLANIŞI


Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye kesin.
Bu arada içini hazırlayın. Taze soğanları ince ince doğrayın.Üzerine doğranmış maydanozları
beyaz peyniri, kırılmış cevizleri , baharatları koyup elinizle harmanlayın.Bir parça biberin
ucunu bir tatlı kaşığı kadar harçtan koyup sarın. Sıcak suya batırılıp yumuşatılmış taze
soğan sapları ile bağlayın.Çok şık gözüken sarmalar tek lokmalık.. Yemesi hem kolay
hem de lezzetli..


BABAGANNUŞ:

4 patlıcan
4 diş sarımsak
1 su b.süzme yoğurt
1 limon suyu
3 çorba k.tahin
süslemek için:
zeytinyağı
pul biber

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları közleyip doğrayın. Diğer tarafta tahin,süzme yoğurt ve limon suyunu
karıştırın.Sarımsakları da doğrayıp ekleyin. Bu sosla patlıcanları karıştırın. Tuzunu
ve zeytinyağını da ekleyip servis tabağına alın. Tazen fesleğen, nane gibi yeşilliklerle
süsleyin. Yoğun bir tahin lezzeti olan bu salata yaz için güzel bir aperatif..
ekleyin.


TON BALIKLI MİLFÖY

6 yaprak milföy
1 kutu ton balığı
tane mısır
1 tutam dereotu

üzeri için:

1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

Ton balıklarını,mısır,dereotu ile karıştırın. Milföy yapraklarının içine paylaştırıp üçgen
şeklinde kapatıp üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede kızarana kadar tutun.
Sıcak servis yapın.


FESLEĞENLİ FIRINDA DOMATES:


5 domates
1 tutam fesleğen
2 çorba k. dolmalık fıstık
2 diş sarımsak
zeytinyağı
kaşar peyniri rendesi


HAZIRLANIŞI:

Domatesleri ortadan ikiye kesin. Altından da ince bir parça kesip tepsiye dizin. Diğer tarafta
fesleğen,zeytinyağı,sarımsak ve dolmalık fıstığı parçalayıcıda parçalayıp domateslerin
üzerine paylaştırın. En üstüne kaşar peyniri rendesi serpin. Fırında nar gibi kızarana kadar
pişirin.


KAĞIT KEBABI:


400 gr et
yarım demet taze soğan
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 tutam taze kekik
zeytinyağı


HAZIRLANIŞI:

Bir karıştırma kasesine eti alın. Üzerine tüm otları doğrayarak ilave edin. Zeytinyağı gezdirin.
Tuz,karabiber ve pul biber ilave edin. Yağlı kağıdın içine koyup iyice kenarlarını kapatın.
180 derecelik fırında 1 saat pişirin. Herşey çiğden konulduğu için son derece sağlıklı
ve besleyici.







Şengül Şirin 09-12-2007 10:48 AM

teşekkürler mateciğim yemek tariflerinin devamını isterim.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.