![]() |
Çiğ Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Çiğ BörekÇİĞ BÖREK Hamur için:
![]() ![]() Hamur dinlenirken için iç hazırlayalım,kıymayı,rendelenmiş soğan,tuz, karabiber ve arzuya göre pulbiber ve kıyılmış maydanozunuzu derince bir kaba alın elinizle yoğurun,enson kıymayı açmak için suyu ekleyin ![]() Hamuru,16 eşit bezeye ayırın,unlayın ![]() ![]() ![]() Kızartmak için sıvı yağı yayvan tavanıza alın,böreklerinizi arka ön çevirerek kızartın ![]() Sıcak servis yapın …Afiyet olsun ![]() Not :Tüm hamurlarınızı açıp,temiz bir kağıt veya bez üzerine yaydıktan sonra,kızartma işlemine başlayın,zira börekleriniz kızgın yağda çabuk kızarıyor ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|